Oller del Mas, primer celler català en certificar la Petjada de CO2

| 27/03/2012 a les 10:00h
Arxivat a: Cellers
El vi Petit Bernat, primer vi negre de Catalunya en certificar la seva petjada de carboni
British Standards Institution (BSI) va lliurar ahir el primer certificat de verificació de Petjada de Carboni d'un celler català. Coincidint amb la inauguració de la XIX edició de la fira Alimentària de Barcelona, BSI ha fet lliurament a Oller del Mas, celler inscrit a la DO Pla de Bages, del certificat que verifica l'impacte ambiental que el celler genera per a l'elaboració del seu vi Petit Bernat. A través d'aquesta certificació, Oller del Mas, que des de l'inici del seu nou projecte vinícola el 2003 ha apostat per l'agricultura sostenible, ecològica i respectuosa amb el medi ambient, "crea un precedent en el seu compromís per reduir la Petjada de Carboni i situa el punt de partida per a una política de reducció de les emissions de diòxid de carboni en les seves fonts materials".

L'informe analitza el nivell d'impacte ambiental que el celler genera durant la producció d'una ampolla de Petit Bernat des del punt de vista de les emissions de Gasos d'Efecte Hivernacle, amb la finalitat de racionalitzar els processos de producció i neutralitzar les emissions de gasos contaminants, així com d'informar el consumidor de l'impacte mediambiental causat per l'elaboració del producte. Per al celler,  “el primer objectiu és reduir la petjada de carboni i posteriorment compensar-la ja que la millor emissió és la qual no s'emet”. Belén De Rábago, directora comercial de BSI Iberia, després de l'acte de lliurament del certificat ha afirmat que “aquest certificat evidencia el compromís cada vegada major del teixit empresarial amb el medi ambient, gràcies a la verificació de la petjada de carboni dels productes i serveis a través del cicle de vida dels mateixos.


També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn.
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn. | Blue Collectors 2019
Seguim a la denominació d'origen Costers del Segre però pugem cap als Pirineus, concretament als Pallars, els Jussà i el Sobirà
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica