El Projecte Europeu WILDWINE inclou al Priorat com una de les zones d’estudi

| 29/08/2012 a les 19:39h
Arxivat a: Actualitat
El Projecte Europeu WILDWINE(EU-FP7-SME-2012) té com objecte d’estudi els microorganismes presents al raïm i que poden ser utilitzats com a iniciadors de les fermentacions víniques.
Fins ara els microorganismes s’han vingut inoculant als mostos en forma de soques pures, per tal de donar unes característiques especifiques als vins finals. El projecte WILDWINE proposa la utilització d’un conjunt de microorganismes (llevats Saccharomyces, No-Saccharomyces, i bacteris làctics), que són el producte d’analitzar aquells que estan presents i adaptats a les condicions locals.
Cal destacar que aquesta aproximació està dirigida a la producció de vins que tinguin unes característiques que responguin a la tipicitat de la zona. Per això es farà una anàlisi en profunditat de les poblacions microbianes obtingudes en diferents zones del Priorat de les varietats més característiques (Garnatxa i Carinyena) obtingudes de conreus amb un màxim respecte al medi ambient. Això permetrà que els còctels de microorganismes produïts puguin ser utilitzats per la producció de vins orgànics i ecològics.
El projecte està coordinat per la Fundació Nacional de la Recerca de Grècia i incorpora, a més de les zones gregues, les zones del Piemont (Itàlia), de Bordeus (França) i el Priorat. En totes aquestes zones hi són presents les associacions d’empreses, empreses individuals i les Universitats o centres de recerca. Al Priorat hi participen el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, l’empresa Ferrer-Bobet i la Universitat Rovira i Virgili.
Aquesta participació distingeix el Priorat juntament amb les altres grans zones productores de vins europees i permetrà interaccionar amb aquestes altres zones en innovació i intercanviar opinions i maneres de fer presents a altres països.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi