Doncs imagina’t. He deixat casa meva, on podia fer tot el que volia, he deixat el meu negoci, per venir aquí. A Monvínic tenim totes les eines per desenvolupar la nostra feina. Estic comprant, obrint i tastant vins que només els havia vist en fotografies. Aquí pots comprar vins de tot arreu, pots tastar el que vulguis. Tenim un equip de sis persones, cosa difícil al nostre país, on normalment els equips de sommeliers són d’una persona, i això ens fa més comunicatius i més sensibles a les altres opinions. És un constant aprenentatge, no es pot demanar més.
Creus que en una ciutat com Barcelona li faltava un espai així?
Crec que a qualsevol ciutat del món li cal un lloc com aquest. Podem dir que som uns privilegiats, sobretot perquè una persona com el Sergi Ferrer-Salat ha muntat un espai així. Que jo sàpiga, no hi ha una cosa igual al món. No és que li falti a Barcelona, li falta a qualsevol lloc que sigui sensible al món del vi. Aquest espai és un luxe per a tots.
Quin tipus de gent ve a Monvínic?
Afortunadament ve tot tipus de gent. Em sentiria molt frustrat si a Monvinic vingués només un perfil molt determinat. Ve tot tipus de gent: a fer una copa, a sopar… El bar està obert per a tothom, amb vins més barats, més cars, mitges copes…
La gent es queixa que no tenim vins catalans i la realitat és que en tenim més que la majoria de bars i restaurants de Catalunya
Quins preus teniu per fer copes?
Doncs igual un dia en tens a un euro i un altre dia a 30, depèn. De vegades véns i resulta que les copes són una mica més cares. Però també tens mitges copes. Sempre hi ha moltes possibilitats.
Què li diries a la gent que creu que Monvínic és massa elitista?
Els diria que vagin a dinar pels restaurants catalans, que vegin en quines copes els serveixen el vi, les temperatures i les quantitats. Després podran comparar. Aquí poden tastar coses que mai hauran tastat, i amb un servei molt acurat.
A la carta teniu vins catalans?
La gent es queixa que no tenim vins catalans i la realitat és que en tenim més que la majoria de bars i restaurants de Catalunya. I a consciència, hem de tenir sempre molts vins catalans. El que no entenc massa, i això els passa a molts productors catalans, és que només tasten els seus vins i, per tant, coneixen poc el que fan els seus veïns.
La gent de fora de Catalunya demana vi català i vol tastar-lo
Sobre els vins catalans, la gent els demana, els heu de prescriure, van en augment…? Com els veus?
La gent de fora de Catalunya demana vi català i vol tastar-lo. Nosaltres, a la gent d’aquí, no li recomanem mai vi català perquè pensem que el poden tastar a qualsevol lloc o haurien de poder. Pensem que han de tastar millor vins de fora, que vegin el que està passant al món, que tastin i que puguin comparar.
Recomana’ns 2 o 3 vins catalans.
Dofí 2007, perquè hi ha un canvi enorme al Priorat que va cap a la frescor, vins més perfumats. I el vi del celler Ferrer-Salat, el Ferrer-Bobet Selecció Especial, de l’any 2007, que està a punt de sortir.
Un vi escumós?: sóc un enamorat del celler Batlle, de sempre.
Un vi dolç?: l’INO, de Masia Serra
Un blanc?: el Sant Bru Blanc.
Abstracte de l'entrevista publicada al nº 35 de la revista Cupatges