Neix Codorníu Reina María Cristina Blanc de Noirs

| 14/10/2010 a les 06:29h
Arxivat a: Actualitat
El primer cava blanc fet amb raïm negre Pinot Noir
Aquest escumós, fet fins ara amb raïm de la varietat chardonnay, passa a ser el primer blanc de noirs fet amb pinot noir.
El cava prové de l’anyada 2008, veremada de nit i disminuint la temperatura del raïm a 10º (d’aquesta manera la pell no es despren del seu color) abans de premsar. La fermentació és d’un mínim de 18 mesos. D’aquesta manera s’aconsegueix un cava cremós, complex, amb juventut i maduresa a la vegada.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

regiones térmicas
Anònim, 15/10/2010 a les 00:02
+0
-0
el pinot no ir no es apropiado pAra la región térmica catalana. ¿está autorizado para los cavas blancos?
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi