S’inaugura el cicle “Dimarts Qalidès” a La Taverna de Vinseum

| 21/05/2013 a les 14:48h
Arxivat a: Actualitat
Els dotze cellers que conformen l’Associació oferiran al públic assistent un tast dels vins de terrer que elaboren sota la DO Penedès
Qalidès inaugurà el proper dia 28 de maig el cicle de tastos "Dimarts Qalidès" a La Taverna de Vinseum. En la línia i amb l’esperit cultural i dinàmic que el sommelier Ton Colet li ha donat a La Taverna de Vinseum, Qalidès aprofitarà aquest escenari per mostrar les experiències portades a terme per cadascun dels cellers del col·lectiu amb els vins de terrer. L’objectiu és compartir i gaudir de manera directa l’experiència dels vins més exclusius directament amb els seus elaboradors, en primer lloc, i a més, tenir l’oportunitat de poder conèixer vins d’identitat, de caràcter i sostenibles. 
Xavier Rubires, director tècnic de Jean Leon, oferirà el primer tast amb una masterclass acompanyat dels vins, Vinya Le Havre 2006, Vinya Palau 2007, Vinya Gigi 2011 i Vinya La Scala 2003.  
Els tastos es faran en dos períodes: pre-verema, del 28 de maig al 2 de juliol. Hi haurà pausa estival durant els mesos de juliol, agost i setembre, i es reprendran una vegada els cellers hagin fet la verema. La primera cita post-verema serà el dimarts 8 d’octubre. La cita dels ‘Dimarts Qalidès’ finalitzarà el dia 12 de novembre. 
L’Associació
Qalidès és una associació de cellers penedesencs que defensen el caràcter i la qualitat de vins del Penedès, respectuosos amb l’entorn, la seva identitat paisatgística i la riquesa d’un territori amb 2.500 anys d’experiència en la producció vitivinícola. Mireia Torres, actual presidenta, i els membres de l’associació promouen una viticultura sostenible amb el medi ambient, volen donar a conèixer la personalitat i singularitat de vins de terrer; i fer difusió de l’enoturisme del Penedès a través d’experiències úniques amb productes de proximitat.
El cellers que formen part de Qalidès són: Albet i Noya, Avgvstvs, Can Feixes, Can Ràfols dels Caus, Castellroig, Gramona, Jané Ventura, Jean Leon, Mas Comtal, Miguel Torres, Pardas i Viladellops.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves