Qalidès inaugurà el proper dia 28 de maig el cicle de tastos "Dimarts Qalidès" a La Taverna de Vinseum. En la línia i amb l’esperit cultural i dinàmic que el sommelier Ton Colet li ha donat a La Taverna de Vinseum, Qalidès aprofitarà aquest escenari per mostrar les experiències portades a terme per cadascun dels cellers del col·lectiu amb els vins de terrer. L’objectiu és compartir i gaudir de manera directa l’experiència dels vins més exclusius directament amb els seus elaboradors, en primer lloc, i a més, tenir l’oportunitat de poder conèixer vins d’identitat, de caràcter i sostenibles.
Xavier Rubires, director tècnic de Jean Leon, oferirà el primer tast amb una masterclass acompanyat dels vins, Vinya Le Havre 2006, Vinya Palau 2007, Vinya Gigi 2011 i Vinya La Scala 2003.
Els tastos es faran en dos períodes: pre-verema, del 28 de maig al 2 de juliol. Hi haurà pausa estival durant els mesos de juliol, agost i setembre, i es reprendran una vegada els cellers hagin fet la verema. La primera cita post-verema serà el dimarts 8 d’octubre. La cita dels ‘Dimarts Qalidès’ finalitzarà el dia 12 de novembre.
L’Associació
Qalidès és una associació de cellers penedesencs que defensen el caràcter i la qualitat de vins del Penedès, respectuosos amb l’entorn, la seva identitat paisatgística i la riquesa d’un territori amb 2.500 anys d’experiència en la producció vitivinícola. Mireia Torres, actual presidenta, i els membres de l’associació promouen una viticultura sostenible amb el medi ambient, volen donar a conèixer la personalitat i singularitat de vins de terrer; i fer difusió de l’enoturisme del Penedès a través d’experiències úniques amb productes de proximitat.
El cellers que formen part de Qalidès són: Albet i Noya, Avgvstvs, Can Feixes, Can Ràfols dels Caus, Castellroig, Gramona, Jané Ventura, Jean Leon, Mas Comtal, Miguel Torres, Pardas i Viladellops.