Es presenta la guia “Compra a pagès”

| 29/10/2010 a les 17:31h
Arxivat a: Actualitat
La guia és un referent pel consumidor de productes agroalimentaris locals

La guia conté més de mig miler d’explotacions que fan venda directa a Catalunya.
La publicació d’aquesta guia s’emmarca en el conjunt d’iniciatives que el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa està portant a terme per a promoure el consum de proximitat, responsable i sostenible que comporta múltiples beneficis per al conjunt de la societat.


La guia també es podrà consultar en format digital a través del web Gastroteca.cat i serà accessible a través dels telèfons mòbils de darrera generació.

Divendres, 29 d’octubre de 2010.- El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat de la directora general de Comerç, Gemma Puig, i del cap de la unitat de Comercialització Agroalimentària, Ramon Sentmartí, ha presentat avui la guia “Compra a Pagès” per incentivar la venda directa de productes agroalimentaris al consumidor. L’acte ha comptat també amb la presència del cuiner Ferran Adrià.

La guia, que conté més de mig miler d’explotacions que fan venda directa a Catalunya, recull informació de productors agroalimentaris que, de manera individual o agrupada, venen els seus productes directament al consumidor, sigui a la mateixa explotació, en mercats i fires, per internet, etc.

“L’objectiu de la Guia: apropar el productor i el consumidor”, ha comentat Ramón Sentmartí. “Hi ha una creixent sensibilització entorn als productes de proximitat i a Catalunya només produïm un 37% dels productes que consumim, i per tant cal cuida a aquest sector”. El cap de la unitat de Comercialització Agroalimentària ha conclós dient que “Compra a Pagès no és només una guia, és el principi d’un projecte que continuarà amb diverses iniciatives”.

El cuiner Ferran Adrià ha comentat que “tots els restaurants estem amb la causa, a tots els cuiners ens agrada tenir el millor tomàquet, i per tant aquesta és una molt bona eina per conèixer on són els productes de qualitat”.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre