La guia conté més de mig miler d’explotacions que fan venda directa a Catalunya.
La publicació d’aquesta guia s’emmarca en el conjunt d’iniciatives que el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa està portant a terme per a promoure el consum de proximitat, responsable i sostenible que comporta múltiples beneficis per al conjunt de la societat.
La guia també es podrà consultar en format digital a través del web Gastroteca.cat i serà accessible a través dels telèfons mòbils de darrera generació.
Divendres, 29 d’octubre de 2010.- El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat de la directora general de Comerç, Gemma Puig, i del cap de la unitat de Comercialització Agroalimentària, Ramon Sentmartí, ha presentat avui la guia “Compra a Pagès” per incentivar la venda directa de productes agroalimentaris al consumidor. L’acte ha comptat també amb la presència del cuiner Ferran Adrià.
La guia, que conté més de mig miler d’explotacions que fan venda directa a Catalunya, recull informació de productors agroalimentaris que, de manera individual o agrupada, venen els seus productes directament al consumidor, sigui a la mateixa explotació, en mercats i fires, per internet, etc.
“L’objectiu de la Guia: apropar el productor i el consumidor”, ha comentat Ramón Sentmartí. “Hi ha una creixent sensibilització entorn als productes de proximitat i a Catalunya només produïm un 37% dels productes que consumim, i per tant cal cuida a aquest sector”. El cap de la unitat de Comercialització Agroalimentària ha conclós dient que “Compra a Pagès no és només una guia, és el principi d’un projecte que continuarà amb diverses iniciatives”.
El cuiner Ferran Adrià ha comentat que “tots els restaurants estem amb la causa, a tots els cuiners ens agrada tenir el millor tomàquet, i per tant aquesta és una molt bona eina per conèixer on són els productes de qualitat”.