Aquesta setmana ha començat la verema a la D.O. Penedès amb les varietats més primerenques pels vins escumosos DO Penedès. El Pinot noir i el Chardonnay, són les més primerenques a madurar i aquest any estan fent entre els 11º i 12 º depenent de la zona.
Ha estat un any plujós tant al hivern com a la primavera, cosa que ha fet que hi hagi més raïm que l’any passat, molt sa i amb una maduració molt bona, tant en sucres com en acidesa.
Pel que fa a les altres varietats, Chardonnay, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, i les negres Ull de Llebre, Samsó, Merlot i Cabernet Sauvignon, també es preveu que hi hagi més raïm de forma global i amb una maduració, si el temps segueix així, molt bona i equilibrada. Aquest fet permetrà l'elaboració dels grans vins blancs, rosats, negres i escumosos D.O. Penedès.
Aquest any, la D.O. Penedès ha volgut involucrar, a fer marca Penedès, de manera destacada als viticultors, repartint adhesius amb el logotip de la DO Penedès per poder posar en els tractors i remolcs identificant així aquesta D.O. en els moments de verema.
Per a fer 19.650.000 ampolles de vi de la D.O. Penedès que sortiran al mercat aquest any vinent, als cellers de la D.O. Penedès, s’entraran aquesta verema un total de 21.650.000 kilograms de raïm, 11.300.000 Kgrs de raïm blanc, dels quals 3.842.000 de la varietat Xarel·lo i 10.350.000 Kgrs de raïm negre.