Codorníu inaugura el nou celler Celler Jaume

| 20/11/2013 a les 12:10h
Arxivat a: Cellers
El nou microceller, ubicat a les pròpies caves de Sant Sadurní, concentrarà l'elaboració de caves de gamma alta i unificarà el centre d'innovació, recerca i experimentació enològica de Codorníu.
El Celler Jaume s'ha habilitat a la zona on Josep Raventós va fer construir el primer celler per elaborar cava. D'aquesta manera, es recupera un emplaçament emblemàtic que rep el nom de Jaume com a homenatge als gairebé 463 anys d'història de Codorníu. Al nou Celler es concentrarà l'elaboració dels caves Gran Codorníu Gran Reserva i Jaume Codorníu, i s'hi el centre d'innovació, investigació i recerca enològica de Codorníu. L'equip d'enòlegs liderat per Bruno Colomer, ja està realitzant múltiples recerques al nou microceller. En els casos en què es consideri oportú, els coneixements resultants s'aplicaran a la resta de caves.  Segons Bruno Colomer, “L'objectiu és fer assajos contínuament per seguir millorant la qualitat de tots els nostres caves. Fa moltíssims anys que estem contínuament innovant i buscant l'excel·lència enològica. Ara, gràcies al Celler Jaume, tenim l'oportunitat de centralitzar-ho tot en un espai”. De fet un dels projectes més ambiciosos va néixer en el 2006, quan es va completar una classificació de totes les vinyes amb la finalitat d'ordenar, a través de fins a 30 paràmetres diferents, les qualitats de cadascuna de les zones o parcel·les. 
 
Microvinificacions
El nou Celler segueix la distribució de l'antiga cava. Cada racó ha estat meticulosament estudiat i s'han instal·lat els instruments enológics més precisos, pràctics i moderns. El Celler està distribuit en les zones de de recepció de raïm, sala de vinificació, sala de tast/laboratori, sala de criança i sala d'expedició. Destaca la zona de vinificació, dissenyada per a fer microvinificacions molt específiques, que disposa de set dipòsits de ciment, vint d'acer inoxidable de reduïdes dimensions (màxim de 2000 litres) i barriques de roure. També té un dipòsit addicional de 100 batejat com a ovni,  usat per a conservar el dipòsit ple en finalitzar la fermentació i evitar afegir vi d'altres lots en fer els trasbalsos. Des de Codorníu, es resum la filosofia del nou celler com "un espai on s'aprèn a petita escala per poder aplicar-ho a major escala a la resta del celler. Un espai per a seguir innovant i elaborant caves d'alta qualitat".  

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn.
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn. | Blue Collectors 2019
Seguim a la denominació d'origen Costers del Segre però pugem cap als Pirineus, concretament als Pallars, els Jussà i el Sobirà