La DOQ Priorat tanca la verema amb més de 5,3 milions de quilos collits

| 21/11/2013 a les 09:03h
Arxivat a: Actualitat
Les previsions apunten una qualitat excel·lent 
El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat es troba en procés de tancament de la verema 2013 amb l’entrada de les últimes pesades de raïm als cellers. A hores d’ara la verema es tancarà amb 5.350.000 quilos collits, cosa que suposa un 11% més que la collita 2012.
 
A més de la bona valoració quantitativa, el Consell Regulador ha confirmat les previsions fetes el passat mes d’agost just abans de començar de la campanya: ha estat una bona verema i s’ha constatat la qualitat excel·lent dels raïms recol·lectats.
 
A causa de la manca de pluges durant l’estiu i les diferències climàtiques, d’altitud i orientació de les vinyes, la verema 2013 s’ha desenvolupat gradualment i sense interrupcions ni incidències destacables. 
 
El procés de recollida es va iniciar a principis de setembre amb les varietats blanques i negres més primerenques de la DOQ Priorat, i s’ha donat per finalitzada gairebé tres mesos més tard, amb les varietats de cicle més llarg, com ara les carinyenes, a les zones més tardanes.
 
L’anyada 2013, a més de confirmar els trets més característics i identificatius de la DOQ Priorat, ha comportat una molt bona maduració del raïm, amb una elevada riquesa en sucres i una acidesa equilibrada. Aquests factors auguren, un any més, uns vins d’una qualitat i tipicitat extraordinària.
 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre