Surt al mercat el primer cava solidari que servirà per finançar campanyes de promoció del català

| 27/11/2013 a les 14:39h
Arxivat a: Vins
La Plataforma per la Llengua i Bodegues Sumarroca llancen una edició limitada de 10.000 ampolles del Cava per la llengua
Des de fa uns dies ja es poden trobar als supermercats Bon Preu de tot el país les primeres ampolles del Cava per la llengua.
Aquest producte és una iniciativa solidària a diverses bandes impulsada per la Plataforma per la Llengua i Bodegues Sumarroca que té com a objectiu promoure el català i desenvolupar campanyes de promoció de la llengua. Alhora, aquest nou projecte s’emmarca en els actes de celebració dels 20 anys de la Plataforma per la Llengua, que es compleixen oficialment el pròxim 12 de desembre. 
Des d’un punt de vista gastronòmic, el cava està avalat per l’experiència de les caves Sumarroca. És un cava brut reserva amb les varietats de raïm macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay procedents de les finques Sumarroca Molí Coloma i Sabartés, amb una criança de 30 mesos. És un cava que pot acompanyar qualsevol aperitiu i àpat del principi fins a la fi. Com a notes de tast, té un color groc pàl·lid, amb una aroma fresca, gràcies a les notes afruitades del vi de base i a l'aportació de la criança sobre llevats. Net i sense vinositat, és fàcil de beure, amb una entrada en boca cremosa i lleugerament dolça. Escuma perfectament, sense excés de gas carbònic, i té una acidesa equilibrada.
 
D’altra banda, el cava té també una important vessant artística, ja que l’etiqueta inclou una reproducció de la litografia que l’artista Antoni Tàpies va elaborar a benefici de la Plataforma per la Llengua, en una mostra més del compromís que l’artista va mostrar amb la llengua i el país al llarg de la seva llarga i fructífera trajectòria. L’obra original és una litografia limitada, numerada i signada per l’autor de la qual encara en queden exemplars a la venda.

Part dels beneficis que se n’obtinguin amb la venda de les 10.000 ampolles que han sortit a la venda aniran destinats a campanyes a benefici del català, i en concret a una campanya que s’engegarà en les pròximes setmanes per difondre el català a nivell internacional i per explicar fora de casa nostra el dinamisme de la nostra llengua i alhora, la discriminació a què està sotmesa en alguns àmbits. El cava es pot comprar a 7,95 euros, i de cada ampolla venuda, es destinarà 1,39 euros a aquesta campanya. El Cava per la llengua es podrà trobar a la xarxa d’establiments BonPreu-Esclat-Orangutan, així com a d’altres establiments de restauració.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Altrres també!!!!
Jaume Cruz, 29/11/2013 a les 10:05
+0
-0
Bon dia,

Només ho vénen als supermercats Bon Preu?
Nosaltres tenim un Celler a Mataró i també en tenim, per col.laborar amb la Plataforma per la Llengua Catalana. I suposem que d'altres Cellers epecialitzats de Catalunya hauran fet el mateix.

Cellers Monserrat.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi