Sisena edició de La Guia de Vins de Catalunya

| 03/12/2013 a les 13:46h
Arxivat a: Mercats
Ahir es va presentar, amb la col·laboració d’Editorial Pòrtic, Pulltex, Amorim, Toormix Estudi de Disseny i PQR Comunicació, la sisena edició de LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA
LA GUIA tasta a cegues més de 1.500 referències de vi i ofereix a més de les notes dels millors vins una anàlisi del territori. Aposta per conservar les arrels i lluitar pel ressorgir de la realitat del vi català, anar a vendre als catalans i a fora de les nostres fronteres amb la complicitat dels nostres ceps i de la nostra autenticitat. Cada any descobreix la feina de molts cellers, la recerca, les varietats, i en definitiva el treball que moltes persones fan per que se’ls reconegui arreu per la seva idiosincràsia única i la feina feta. L’equip de La Guia està encapçalat per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo.
 
LA GUIA App
Aquesta vegada la guia no ve sola. Un grup de sis empreses catalanes han sumat esforços per treure al mercat la primera aplicació per smartphones sobre vins catalans. Es dirà LA GUIA App. Incorpora menús de cerca filtrada per tota mena de conceptes (anyada, varietats, elaboració, tipus d’agricultura practicada, tipus de vi, maridatge, preu, etc...) fins i tot combinats entre ells, però sobre tot presenta un afegit tecnològic important: el reconeixement d’etiquetes mitjançant l’entorn de Realitat Augmentada, que permet escanejar i reconèixer l’etiqueta de qualsevol vi sense haver de fer cap foto prèviament. En reconèixer-la, l’aplicació lliura la fitxa d’aquell vi que té a la base de dades: aquesta fitxa inclou la puntuació, l’anyada i el celler, la DO a la qual pertany, les varietats de raïm, l’elaboració, si és o no ecològic o biodinàmic, la foto de l’ampolla, una forquilla de preu recomanat, els maridatges aconsellats, si es recomana decantar o no, i un grup de descriptors que el defineixen (fugim de les notes de tast tradicionals). Estarà disponible per a les plataformes Android i iOS (Apple), i la descàrrega serà gratuïta per a les 10 primeres consultes. Per accedir a la funcionalitat il·limitada el preu de llançament de l’aplicació serà de 0,99 cèntims.
 
ELS VINS PREMIATS

MILLOR VI DE L’EDICIÓ i millor vi escumós, Enoteca Gramona Finca La Plana Brut Gran Reserva 2000, Gramona, DO Cava.
MILLOR VI DE L’EDICIÓ i millor vi negre, Teixar 2010, Vinyes Domènech, DO Montsant.
- Premi al millor vi blanc de l’edició: Dido Macabeu Garnatxa Blanca 2012, Venus La Universal, DO Montsant.
- Premi al millor vi rosat de l’edició: Vinya del Metge 2012, Cellers d’en Guilla, DO Empordà.
- Premi al millor vi dolç de l’edició: Mas Llunes Garnatxa d’Empordà Solera, Mas Llunes Vinyes i Cellers, DO Empordà
- Premi Territori: Les Tallades de Cal Nicolau Picapoll Negre 2011, Orto Vins, DO Montsant.
- Premi Futur: Arnau Oller Edició Especial Picapoll Negre 2012, Oller del Mas, DO Pla de Bages.
- Premi Trajectòria: Martí i Joan Fabra, Celler Martí Fabra, DO Empordà.
 
Un cop acabat l’acte va començar un tast ininterromput fins les 21:00 h. Els assistents van tenir al seu abast fins a l’hora de tancament 180 vins de més de 60 cellers qualificats amb una nota superior als 9,50 punts. L’esdeveniment està pensat per dinamitzar el coneixement dels grans vins de tot arreu de Catalunya entre els professionals de la restauració i la distribució locals, raó per la qual sempre es fa en dilluns (és habitualment el seu dia lliure).
 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves