El projecte Biodivine avança a l'Heretat Segura Viudas

| 20/12/2013 a les 11:01h
Arxivat a: Cellers
Després de tres anys de col·laboració, el projecte d'estudi i demostració de la biodiversitat en el paisatge vitícola BioDiVine inicia una nova fase a l'Heretat Segura Viudas.
Seguint les directrius d'aquest projecte europeu, finançat per un programa Life+ de la Unió Europea, i després d'analitzar els artròpodes i identificar els ocells de l'Heretat, s'ha procedit a la plantació en línia d'arbres i arbusts autòctons del Penedès en els marges de la vinya.
 
D'aquesta manera, i amb una distància de plantació màxima de 2 metres, el roure, l'alzina, el cirerer bord o el lledoner s'alternen amb arbusts mitjans i petits com el sanguinyol, el càdec, l'aranyoner o el marfull.
 
El resultat de la plantació és un espai de gran valor ecològic que ha aprofitat la vegetació present en els marges de la vinya per incorporar els nous exemplars.
 
Així, es pot oferir un espai natural de refugi, alimentació i connectivitat amb les zones forestals a la biodiversitat que habita l'Heretat Segura Viudas. Un lloc que suposi un atractiu per a la fauna durant tot l'any i, a més, es converteixi en un atractiu més per als enoturistes interessats en la preservació de la biodiversitat, un dels pilars de la marca Segura Viudas.
 
Podeu veure el material audiovisual que resumeix aquesta actuació, que també està disponible al canal corporatiu “seguraviudastv” de YouTube.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves