Al Bages, l’Angle després de l’Angle es diu -i s’escriu- L’Ó. (Si algun dia el tornen a rebatejar, potser només en quedarà l’apòstrof!) Al novembre, patapam!: estrella Michelin per al restaurant de “cuina evolutiva” que Jordi Llobet, forjat a El Cingle, lidera a Món Sant Benet. Quan vam anar-hi, poc abans, no podíem -mmm...; una mica- predir-ne el futur immediat, ni afirmar ni negar que l’estrella hagués marxat del complex a la butxaca de Jordi Cruz. Tècnicament, ni punyetera idea, i amb franquesa, ara que no ens sent ningú, va: ben poc importava. I, al paladar, tampoc: amb o sense (merescut) copet a l’esquena, la proposta i l’experiència gastronòmica són les mateixes. Idèntiques.
Des de l’enginyosa reinterpretació de la tisana del paisà Ignasi Domènech fins al cremós de mató de Montserrat, llima kafir, amaretto i cafè -i els petits fours!-, les 13 propostes del contundent menú gastronòmic (el degustació llarg) permeten tastar (literalment) el complex -els seus horts, de fet- i el seu entorn, igualment monacal. El senyor feudal és el producte de sempre; la vassalla, la tècnica d’ara. Artificis perquè sí, no. Els vins hi són cosa d’Irene Cozas, cap de sala i, alhora, sommelier, armada d’una carta exhaustiva sense atabalar, on manen, com toca, els cellers de la DO que tenim sota els peus. Equip de L’Ó: un servidor, l’Ò, us felicita. Repte assolit. Ara, a continuar treballant.
Preu: Carta: 75 €. Menús degustació: 55 € i 79 €. Menús empresa: 60 €, 70 € i 80 €.
Ampolla: 16-184 €.
Ampolla: 16-184 €.
Adreça: Hotel Món Sant Benet. Camí de Sant Benet, s/n. Sant Fruitós de Bages.
Telèfon: 93 875 94 29. (Reserva recomanada)
Horari: De dj. a dg. de 13.30 a 15 h i dv. i ds. de 20.30 a 22 h. Nits entre setmana, per encàrrec.