Restaurant L’Ó: La quarta vocal

per Marc Serrano Òssul

| 30/12/2013 a les 09:45h
Arxivat a: Actualitat
 
Al Bages, l’Angle després de l’Angle es diu -i s’escriu- L’Ó. (Si algun dia el tornen a rebatejar, potser només en quedarà l’apòstrof!) Al novembre, patapam!: estrella Michelin per al restaurant de “cuina evolutiva” que Jordi Llobet, forjat a El Cingle, lidera a Món Sant Benet. Quan vam anar-hi, poc abans, no podíem -mmm...; una mica- predir-ne el futur immediat, ni afirmar ni negar que l’estrella hagués marxat del complex a la butxaca de Jordi Cruz. Tècnicament, ni punyetera idea, i amb franquesa, ara que no ens sent ningú, va: ben poc importava. I, al paladar, tampoc: amb o sense (merescut) copet a l’esquena, la proposta i l’experiència gastronòmica són les mateixes. Idèntiques.
 
Des de l’enginyosa reinterpretació de la tisana del paisà Ignasi Domènech fins al cremós de mató de Montserrat, llima kafir, amaretto i cafè -i els petits fours!-, les 13 propostes del contundent menú gastronòmic (el degustació llarg) permeten tastar (literalment) el complex -els seus horts, de fet- i el seu entorn, igualment monacal. El senyor feudal és el producte de sempre; la vassalla, la tècnica d’ara. Artificis perquè sí, no. Els vins hi són cosa d’Irene Cozas, cap de sala i, alhora, sommelier, armada d’una carta exhaustiva sense atabalar, on manen, com toca, els cellers de la DO que tenim sota els peus. Equip de L’Ó: un servidor, l’Ò, us felicita. Repte assolit. Ara, a continuar treballant.
 
Preu: Carta: 75 €. Menús degustació: 55 € i 79 €. Menús empresa: 60 €, 70 € i 80 €.
Ampolla: 16-184 €.
 
Adreça: Hotel Món Sant Benet. Camí de Sant Benet, s/n. Sant Fruitós de Bages.
 
 
Telèfon: 93 875 94 29. (Reserva recomanada)
 
Horari: De dj. a dg. de 13.30 a 15 h i dv. i ds. de 20.30 a 22 h. Nits entre setmana, per encàrrec.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona