Èxit de MAGNIFICAT, un esdeveniment que va reunir a Juvé & Camps més de 1.000 persones del sector del vi i els destil·lats

| 03/04/2014 a les 10:23h
Arxivat a: Cellers
Juvé & Camps i Primeras Marcas van acollir durant tot un dia a Espiells tastos magistrals, tallers de cocteleria i un showroom amb els propietaris de grans cellers i destil·leries nacionals i internacionals

Equip de Juvé & Camps amb Custodio López Zamarra

La primera edició de MAGNIFICAT -Del terroir a la copa-, va assolir els objectius esperats pels organitzadors. Durant tota la jornada es van dur a terme tastos històrics i classes magistrals de cocteleria, a més d’un showroom permanent de tots els cellers participants, on aquests presentaven una gran selecció dels seus vins i destil·lats.
 
7  tastos que van recórrer la vella Europa
Ferran Centelles (Jancisrobinson.com) va inaugurar els tastos amb “Un recorregut per la Península Ibèrica”, on va explicar amb senzillesa, il·lusió i saviesa les diferents formes de tast dels grans gurus del vi internacionals i va recórrer la cartera de vins nacionals que distribueix Primeras Marcas. Es van tastar: Pujanza Hado 2011 i Valdepoleo 2011; Anima Negra ÀN/2 2011 i ÀN 2011; Terra Remota Caminante 2010 i Clos Adrien 2007; Viña Sastre Crianza 2010 i Regina Vides 2009; Martinet Bru 2009 i Els Escurçons 2009; Venus 2004 i Dido Blanco 2012; Menade 2013 i V3 2011; i Fernando de Castilla Pedro Ximénez i Antique Fino.
 
El va seguir el tast de Gaia Gaja, ambaixadora de Gaja i cinquena generació de la família. Va ser un dels tastos més esperats, amb llargues llistes d’espera per poder degustar els grans vins de Piamonte, Barbaresco i Langhe. Gaja va explicar la influència que havien tingut les diferents generacions de la seva família al llarg dels anys als vins del celler. Una lliçó d’història i uns vins verdaderament apassionants: Camarcanda 2010 i 2000, Sugarille 2008 i 1999, Barbaresco 2010 i 1999, i Sperss 2007 i 1998. 
 
Més tard va arribar el torn de Roederer i Cristal, un tast ofert per Jean-Baptiste Lécaillon, Chef de Cave de Maison Louis Roederer. Va dirigir un recorregut per anyades importants de la Maison: Brut Premier, Brut Vintage Blanc de Blancs 2008 i 1999; Brut Vintage 2007 i 1997; Brut Vintage Rosé 2008 i 1996; Brut Vintage Cristal 2006 i 2002; i Brut Vintage Cristal Rosé 2006.
 
La gran senyora de la vinya mundial, la pinot noir, va mostrar tot el seu esplendor al fabulós tast “L’evolució de 8 Grands Crus de Bourgogne” dirigida per Boris Champy, director tècnic de Maison Louis Latour. Així mateix, el blanc Corton-Charlemagne, amb la seva delicadesa infinita, va ser també protagonista. Es van tastar: Château Corton Grance y G.Cru 2012, 2011, 2009 i 2006; i Corton-Charlemagne G. Cru 2012, 2011 i 2009.
 
A l’inici de la tarda va arribar un tast molt emocionant i esperat, on Joan Juvé, president executiu de Juvé & Camps, va rendir homenatge a Custodio López Zamarra, degà dels sommeliers a Espanya, qui sempre ha recolzat professional i personalment a la família Juvé. Van dirigir també el tast Fernando Zamora, catedràtic d’enologia de la URV i assessor tècnic de Juvé & Camps, i l’equip tècnic d’enologia i viticultura de Juvé & Camps. Es va fer una vertical del cava Milesimé i es van presentar dos caves en gestació: Gran Juvé Viña la Capella, un cava de llarga criança que en breu sortirà al mercat per a situar-se entre els caves més premium, procedent d’una única vinya de xarel·lo; i un sorprenent, elegant i subtil cava rosat pinot noir, d’escassíssima producció, que va causar furor entre els assistents. A més, es van degustar tres anyades de Iohannes, vi que Juvé & Camps està elaborant amb l’objectiu d’aconseguir un gran negre del Penedès. Es varen tastar: Milesimé 2008, 2007 i 2006; Gran Juvé Viña la Capella 2005; Gran Juvé Rosé 2010; i Iohannes 2008, 2007 i 2006.
 
A continuació, el crític de vins Juancho Asenjo va realitzar una classe magistral sobre Bordeus transmetent als assistents la seva passió i coneixement de la zona i els seus vins. El tast, centrat en l’anyada 2009 de Jean-Pierre Moueix, va anar in crescendo i es van poder degustar grans vins de Bordeus que van emocionar als assistents: Ch. Lafleur-Gazin, Ch. La Serre G.C.C., Ch. Providence, Ch. La Fleur-Petrus, Ch. Trotanoy, Ch. Hosanna i Ch. Petrus.
 
La jornada de tastos va finalitzar amb un tast vertical de Baron de L dirigit por Henri Abrivard, de Domaine de Ladoucette. Va ser un tast de grans blancs de llegenda del Loire, un gran luxe que va permetre gaudir d’anyades antigues que estaven en el seu millor moment de consum: Baron de L 2005, 2003, 1994 i 1988. 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves