Torres compra el celler El Albar Lurton de Rueda

| 03/04/2014 a les 10:54h
Arxivat a: Cellers
Aquesta operació, que inclou les instal·lacions i la vinya però no la marca, respon a l’estratègia de la companyia d’estar present a les principals regions vinícoles espanyoles


Miguel Torres consolida la seva presència a la denominació d’origen Rueda amb la compra dels béns del celler El Albar Lurton, la filial espanyola de la francesa François Lurton SA. L’operació de compra-venda inclou el conjunt de les instal·lacions, situades a Villafranca de Duero (Valladolid), que consten d’un edifici dividit en dos cellers independents amb una superfície total de 3.025 m2, així com les vinyes que les envolten, 17 hectàrees amb les varietats verdejo i sauvignon blanc, i unes altres 7 hectàrees de terreny apte per a plantar. L’operació no inclou les marques que continuen pertanyent a François Lurton.

 

Volem ser els especialistes del vi espanyol i tenim la capacitat de representar les principals DO espanyoles al món, on ja som a més de 150 països”, senyala Miguel Torres Maczassek

 
L’acord permetrà a Torres incrementar progressivament la producció de Verdeo, el seu vi 100% verdejo que elabora des del 2011 a les mateixes instal·lacions, i incorporar nous productes controlant tot el procés d’elaboració des de la vinya. Per la seva banda, Lurton continuarà ocupant durant un any més una de les naus per elaborar els seus vins blancs de verdejo.
 
Per a Miguel Torres, aquesta operació suposa la culminació d’un procés d’implantació a la DO Rueda davant l’excel·lent acceptació del seu vi Verdeo, i respon a l’estratègia de la companyia d’estar presents a les principals regions vinícoles del país. “Volem ser els especialistes del vi espanyol i tenim la capacitat de representar les principals DO espanyoles al món, on ja som a més de 150 països”, senyala Miguel Torres Maczassek, director general de Torres i membre de la cinquena generació d’aquesta gran família vitivinícola. I afegeix: “La nostra filosofia és sempre controlar tot el procés d’elaboració dels nostres vins, des de la vinya fins a la comercialització. Aquest model ens permet oferir vins d’alta qualitat i consistència que són apreciats pels nostres consumidors”.
 
François Lurton, propietari de sis cellers al món a Argentina, Xile, Espanya i França (a part de les propietats familiars a Bordeus), s’alegra d’aquesta venda. “Nosaltres vam ser pioners del verdejo sec a principis dels anys 90 i lluitem pel desenvolupament de Rueda des de fa més de 20 anys. Veure un actor major com Torres implantar-se definitivament a Rueda contribuirà al desenvolupament d’aquesta DO”.
Especialistes en la fermentació de verdejo en barriques, nosaltres desitgem concentrar-nos sobre aquest vi que necessita instal·lacions diferents, pel què construirem un altre celler”, comenta el Sr. Lurton.
 
El celler d’El Albar Lurton, construït el 2005, està ubicat a un lloc privilegiat de màxima altitud respecte l’entorn, rodejat de la seva pròpia vinya i amb vistes al riu Duero i a la ciutat de Toro. El terme municipal de Villafranca de Duero, on està situat el celler, té la particularitat d’estar adscrit a dues Denominacions d’Origen alhora, DO Toro i DO Rueda, un cas únic a Espanya.
 
Amb l’adquisició d’aquesta instal·lació a Rueda, Miguel Torres suma sis cellers propis a l’Estat espanyol a les DO Penedès, Priorat, La Rioja i Ribera del Duero, més uns altres dos a Xile i Califòrnia. Els seus vins són únics i reflecteixen la tipicitat de la regió d’on procedeixen, elaborats sempre amb la màxima qualitat, elegància i respecte cap al medi ambient. No en va, la marca Torres ha estat escollida aquest any la marca de vins més admirada del món en una enquesta realitzada a més de 200 professionals per part de la revista britànica Drinks International.
Gràcies a la venda dels béns del celler, François Lurton podrà continuar desenvolupant la seva presència a Rueda i particularment dels vins fermentats en barrica. A més continuarà la seva activitat a Toro amb el seu soci Michel Rolland pels vins Campo Alegre i Campo Eliseo (vi que va ser declarats com el millor vi d’España al 2012 per la revista Wine Enthusiast).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre