Serà la tercera edició del festival que té l’objectiu de promoure la cultura cervesera artesana i de qualitat, i també donar a conèixer la feina que fan els productors artesans, tant catalans com d’altres països.
Enguany el festival ha tornat a canviar d’emplaçament per tal de millorar les millorar les condicions als seus assistents, que en la passada edició va arribar a les 25.000 persones, quedant-se part del públic fora i consolidant-se com una de les cites cerveseres més importants del Sud d’Europa. La ubicació escollida ha estat el Museu Marítim de Barcelona.
Imatges de l'edició del 2013
Algunes dades sobre el festival:
Confirmada la participació de més de 300 cervesers artesans, amb cerveses produïdes especialment pel festival i moltes cerveses que no han estat distribuïdes mai al nostre país, amb mestres cervesers de tot el món i convidats relacionats amb el món de la cervesa artesana com Marky Ramone.
El de la cervesa artesana és un sector en creixement en un context econòmic molt complicat, però que afavoreix un consum local i de proximitat, amb més de 400 marques de cervesa artesana repartits per tot l’estat, de les quals 120 es fan a Catalunya. Al festival hi haurà una representació molt important per poder degustar cerveses locals i comprovar en primera persona el gran nivell de moltes d’elles.
Activitats destacades de l’edició d’enguany:
Meet The Brewer: Una barra a part amb un horari propi on alguns dels cervesers convidats es posaran rere la barra per servir la seva cervesa i parlar del seu projecte.
Jornada professional : dirigida als cervesers, amb reunions de cervesers a nivell estatal amb la voluntat de crear una associació de cervesers independents.
Línia gastronòmica : on restauradors convidats parlaran de com incorporen la cervesa a la seva cuina i com maridar cervesa i menjar.
Cervesa és cultura : Amb activitats vinculades a la història de la cervesa, com la presentació del treball de cerca arqueològica a Begues on s’ha trobat la cervesa més antiga d’Europa.
Com cada any, s’organitzaran presentacions de cerveses i conferències, a més de comptar amb una plantilla de “informadors” als que se’ls podrà consultar qualsevol dubte respecte a tastos, pensat sobre tot per públic menys habituat a la cervesa artesana.