El festival de la cervesa artesana aterra per tercera vegada a Barcelona

| 04/04/2014 a les 11:01h
Arxivat a: Actualitat
El cap de setmana del 11, 12 i 13 d’abril  se celebra el Barcelona Beer Festival, el festival per promoure la cervesa artesana
Serà la tercera edició del festival que té l’objectiu de promoure la cultura cervesera artesana i de qualitat, i també donar a conèixer la feina que fan els productors artesans, tant catalans com d’altres països.
Enguany el festival ha tornat a canviar d’emplaçament per tal de millorar les millorar les condicions als seus assistents, que  en la passada edició va arribar a les 25.000 persones, quedant-se part del públic fora i consolidant-se com una de les cites cerveseres més importants del Sud d’Europa. La ubicació escollida ha estat el Museu Marítim de Barcelona. 

Imatges de l'edició del 2013

Algunes dades sobre el festival:
Confirmada la participació de més de 300 cervesers artesans, amb cerveses produïdes especialment pel festival i moltes cerveses que no han estat distribuïdes mai al nostre país, amb mestres cervesers de tot el món i convidats relacionats amb el món de la cervesa artesana com Marky Ramone.
El de la cervesa artesana és un sector en creixement en un context econòmic molt complicat, però que afavoreix un consum local i de proximitat, amb més de 400 marques de cervesa artesana repartits per tot l’estat, de les quals 120 es fan a Catalunya. Al festival hi haurà una representació molt important per poder degustar cerveses locals i comprovar en primera persona el gran nivell de moltes d’elles.
 
Activitats destacades de l’edició d’enguany:
Meet The Brewer: Una barra a part amb un horari propi on alguns dels cervesers convidats es posaran rere la barra per servir la seva cervesa i parlar del seu projecte.
Jornada professional : dirigida als cervesers, amb reunions de cervesers a nivell estatal amb la voluntat de crear una associació de cervesers independents.
Línia gastronòmica : on restauradors convidats parlaran de com incorporen la cervesa a la seva cuina i com maridar cervesa i menjar.
Cervesa és cultura : Amb activitats vinculades a la història de la cervesa, com la presentació del treball de cerca arqueològica a Begues on s’ha trobat la cervesa més antiga d’Europa. 
Com cada any, s’organitzaran presentacions de cerveses i conferències, a més de comptar amb una plantilla de “informadors” als que se’ls podrà consultar qualsevol dubte respecte a tastos, pensat sobre tot per públic menys habituat a la cervesa artesana.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA