Ànima, la nova gamma de Raimat per a l'hostaleria selecta

| 04/04/2014 a les 17:11h
Arxivat a: Vins
La nova gamma Raimat és la primera de les novetats de l'any del seu centenari
Aquesta novetat respon a la voluntat del celler de crear nous vins exclusius pel canal de l’Hostaleria Selecta i les  Botigues Especialitzades. A més, aquesta nova gamma, que estarà formada per un vi negre i un vi blanc, vol reflectir l’essència del celler i apropar la marca de Lleida a nous consumidors.
 
Ànima també representa un nou estil de vi amb la finalitat d’adaptar-se a noves tendències de consum: vins més afruitats, amb personalitat, amb potència i que reflecteixen el millor de la regió vinícola de la qual procedeixen.
 
La història de Raimat es remunta a 1914 amb la compra per part d’en Manuel Raventós d’unes terres presidides per un castell, avui conegut com el Castell de Raimat que corona tota la finca del Celler.
 
Entre els anys 1932 i 1935 l’arquitecte noucentista Rafael Masó va dur a terme una profunda reforma de la planta baixa del Castell de Raimat i fruit d’aquesta reforma es van dissenyar unes rajoles molt singulars. Avui aquestes rajoles són les que il·lustren la imatge i les etiquetes dels Ànima de Raimat.
 
Ànima negre és un vi d’estil jove, modern, fresc i amb notes afruitades i de xocolata. Té un pas per bóta per aportar major estructura i boca. Aquesta primera anyada és un cupatge de Cabernet Sauvignon, Tempranillo i Syrah.
 
Ànima blanc segueix el mateix concepte. És un vi modern, fresc, amable, amb alta intensitat afruitada i moltes aromes: a flors, notes tropicals i agradable final de llima llimona. En boca també  manté  una  bona  textura.  Les  varietats  utilitzades  en  aquesta  primera  anyada  són chardonnay, xarel·lo i albariño.
 
Aquest  any  Raimat  fa  100  anys.  Alguns dels esdeveniments que prepara la marca per enguany seran:  la  creació  de  noves  propostes  en  la  seva  oferta  enoturística,  la inauguració del museu fotogràfic del centenari, la celebració de la Final del Concurs de Joves Talents de la Gastronomia a l’Escola d’Hostaleria de Lleida, el llançament d’un vi representatiu del Centenari edició limitada per a després de l’estiu, la creació d’una presentació especial dirigida a botigues de vi, etc.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Excel·lent
Francesc Manresa i Baró, 23/05/2015 a les 22:09
+0
-0
Ahir me'l van aconsellar en un restaurant, i vaig quedar molt satisfet. Per una persona que te debilitat pel negre, però que de tant en tant, ho ha de compartir amb d'altres comensals, que no son tant dels vins amb cos, he de confessar que, em va sorprendre molt agradablement, i d'ara endavant, procuraré tenir-ne a casa, perquè fa quedar be. És molt agradable al paladar, suau i l'afruitat, és fi i distingit.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn.
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn. | Blue Collectors 2019
Seguim a la denominació d'origen Costers del Segre però pugem cap als Pirineus, concretament als Pallars, els Jussà i el Sobirà
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica