L’objectiu de la sessió era trobar els vins que millor s’adapten a un dels productes amb més tipicitat i identitat a Catalunya, el Calçot de Valls (IGP). Els assistents al taller de maridatge va resultar un grup heterogeni de públic professional i consumidor final i d’orígens diversos per tal de copsar diferents sensibilitats i punts de vista.
Malgrat que de les aportacions al debat tot feia preveure que la proposta de vi rosat i de vi blanc amb criança havia sorprès i seduït per a la calçotada a molts dels assistents, de la recollida de les fitxes i la recopil·lació de les seves impressions s’extreu que el vi que més ha agradat per a la calçotada a la majoria dels convidats és el vi negre criança, seguit pel rosat.
Els vins que van participar del joc amb la calçotada van ser: Bach Chardonnay 2013 de Masia Bach, Idoia 2012 de Ca N’Estruc, Synera 2013 de Bodegues Roqueta, Petit Albet 2013 d’Albet i Noya i Coronas 2011 de Bodegas Torres.
La DO Catalunya vol agrair a la IGP Calçot de Valls, al restaurant de calçotades Cal Ganxo i a tots els assistents a l’activitat la seva aportació a un debat que va resultar d’allò més divers i enriquidor, així com el seu compromís amb dos productes tan identitaris i importants pel nostre territori com són el vi i els calçots.