Resultats del taller de maridatge entre vins de la DO Catalunya i el Calçot de Valls (IGP)

| 08/04/2014 a les 07:39h
Arxivat a: Actualitat
Amb motiu d’Alimentària, la Denominació d’Origen Catalunya ha organitzat un taller conjugant dos dels aliments que millor expressen el caràcter mediterrani de Catalunya: el vi i els calçots. 
L’objectiu de la sessió era trobar els vins que millor s’adapten a un dels productes amb més tipicitat i identitat a Catalunya, el Calçot de Valls (IGP). Els assistents al taller de maridatge va resultar un grup heterogeni de públic professional i consumidor final i d’orígens diversos per tal de copsar diferents sensibilitats i punts de vista.
 
Malgrat que de les aportacions al debat tot feia preveure que la proposta de vi rosat i de vi blanc amb criança havia sorprès i seduït per a la calçotada a molts dels assistents, de la recollida de les fitxes i la recopil·lació de les seves impressions s’extreu que el vi que més ha agradat per a la calçotada a la majoria dels convidats és el vi negre criança, seguit pel rosat.
 

Els vins que van participar del joc amb la calçotada van ser: Bach Chardonnay 2013 de Masia Bach, Idoia 2012 de Ca N’Estruc, Synera 2013 de Bodegues Roqueta, Petit Albet 2013 d’Albet i Noya i Coronas 2011 de Bodegas Torres.
 

La DO Catalunya vol agrair a la IGP Calçot de Valls, al restaurant de calçotades Cal Ganxo i a tots els assistents a l’activitat la seva aportació a un debat que va resultar d’allò més divers i enriquidor, així com el seu compromís amb dos productes tan identitaris i importants pel nostre territori com són el vi i els calçots. 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves