Pepe Raventós va ser guardonat aquest dilluns 7 d’Abril de 2014 al Basque Culinary Center de Guipúscoa, amb el premi “a la Personalitat Vinícola”, atorgat en el marc de la segona edició de la Fira Only Wine.
A més a més, es varen atorgar els següents guardons:
- Premi a la personalitat vinícola: Pepe Raventós
- Premi a la trajectòria: Quim Vila.
- Premi al millor tractament del vi per joves: Amaiur Martinez.
- Premi a la millor tenda especialitzada: Lukas
- Premi a la divulgació: Bar Restaurante Gartxo
- Premi al millor sumiller 2013: Mariano Rodriguez (Arzak)
El guardó a Pepe Raventós, Director i Enòleg de Raventós i Blanc, 40 anys acabats de fer, es deu a la seva trajectòria al capdavant d’aquesta bodega, i especialment al moviment Conca del Riu Anoia, que va iniciar el mes de Novembre del 2012 quan va decidir que Raventós i Blanc deixava la DO Cava. Pepe Raventós, es la generació número 21 de viticultors treballant la Finca Raventós i Blanc.
Una finca de 90 Hectàrees que ha passat de generació en generació des de 1497 fins a l’actualitat, de pares a fills. Director, enòleg i viticultor a Raventós i Blanc. Pepe Raventós es va incorporar l’any 2001 a Raventós i Blanc. Vinculat des de ben petit al món del cava, Pepe passava estius veremant a Sant Sadurní, ja de més jove va compartir hores de treball al camp a Saint Emilion, aprenent a elaborar vins negres.
Enòleg per la Universidad Complutense de Madrid, adquireix la seva experiència en la elaboració de vi de terroir treballant amb Didier Dagenau a Poully Fume, Olivier Lamy a Saint Aubin, Herald Hexamer al Nahe; i Phillippe Blanc a Alsàcia.
Una finca de 90 Hectàrees que ha passat de generació en generació des de 1497 fins a l’actualitat, de pares a fills. Director, enòleg i viticultor a Raventós i Blanc. Pepe Raventós es va incorporar l’any 2001 a Raventós i Blanc. Vinculat des de ben petit al món del cava, Pepe passava estius veremant a Sant Sadurní, ja de més jove va compartir hores de treball al camp a Saint Emilion, aprenent a elaborar vins negres.
Enòleg per la Universidad Complutense de Madrid, adquireix la seva experiència en la elaboració de vi de terroir treballant amb Didier Dagenau a Poully Fume, Olivier Lamy a Saint Aubin, Herald Hexamer al Nahe; i Phillippe Blanc a Alsàcia.
Al 2012 Pepe Raventós decideix que Raventós i Blanc deixi la DO Cava per iniciar un nou camí: CONCA DEL RIU ANOIA, el nom d’una petita àrea geogràfica que ens ajudi a transmetre i conèixer millor la nostra tradició vitícola, la força de la nostra terra, les tipicitats del nostra raïm, i les característiques del nostre sòl: la nostra manera de elaborar vins escumosos.
Durant aquesta jornada Pepe Raventós va impartir a més a més un tast magistral de diferents escumosos del món, a un grup molt selecte de sumillers dels millors restaurants del País Basc.