200 "winelovers" a la 8ª edició de Tast amb Llops

| 06/05/2014 a les 07:43h
Arxivat a: Enoturisme
La cita enològica de Gratallops es consolida amb més cellers convidats i activitats paral·leles, mantenint els orígens i la reivindicació de Vi de Vila de la DOQ Priorat 
Els organitzadors de Tast amb Llops valoren molt positivament la celebració de la 8ª edició que va tenir lloc dissabte 3 de maig a Gratallops. Més de 200 persones van participar en una de les cites enològiques més especials i íntimes de la Fira del Vi de les DO’s del Priorat que ja està plenament consolidada i que ha aconseguit al llarg dels anys mantenir els seus orígens: la reivindicació de Vi de Vila (vins de Gratallops), gràcies a la fidelitat dels participants. A més a més, amb els anys, la cita ha ampliat horitzons amb la participació de cellers convidats de diferents regions vitivinícoles de l’Estat espanyol i de l’estranger. Enguany els elaboradors convidats han presentat col·leccions especials i noves anyades amb una mostra de vins que ha permès viatjar per 5 zones completament diferents però amb un denominador comú: la qualitat i singularitat de les referències elaborades.

Els convidats en aquesta edició han estat: 
Orto Vins. DO Montsant 
Sota els Àngels. DO Empordà 
Ribeira Sacra Viticultors. DO Ribeira Sacra 
Vins Nus. DO Vins en alçada 
Domaine du Vieux Telegraphe. AOP Chateneuf du Pape 
 
Quant als cellers de Gratallops, Tast amb Llops ha comptat amb la participació dels 10 cellers del municipi, bressol de la DOQ Priorat, que des de la primera edició han apostat per la iniciativa del Vi de Vila: 
 
Álvaro Palacios 
Celler de l’Abadia 
Celler Cecilio 
Celler Ripoll Sans 
Clos Figueres 
Clos Mogador 
Clos i Terrasses 
Fredi Torres Viticultor 
Mas Martinet 
Sara i René Viticutors 
 
Els elaboradors de Gratallops han presentat també les seves joies vitivinícoles, més de 50 referències en total i han traslladat a l’organització la possibilitat d’atendre, durant la cita, a un públic entès i aficionat, enamorat del Priorat i amb gran sensibilitat per la seva tasca enològica. 
 
Els participants han valorat principalment el gran repertori de vins i la seva qualitat, així com l’espai de celebració de l’activitat (la plaça de Dalt de Gratallops), un entorn elegant que convida a tastar sense presses. 
 
Un any més, la cita, organitzada per l’Hotel Cal Llop, ha permès gaudir d’una tarda-vespre amable, amb música en directe del grup The Martini Surfers i l’acompanyament de projectes diversos amb arrel al Priorat com GarnatxaBeer & Co (que finalment es va poder tastar durant el concert) i BCN Gin. 

Vi de Vila de Gratallops 
 
És important recordar que Tast amb Llops va néixer el 2006 fruït de la iniciativa de l’Hotel Cal Llop que, conjuntament amb el grup de coneguts i destacats elaboradors de Gratallops citat anteriorment, van apostar per posar en marxa una trobada anual coincidint amb la Fira del Vi. L’objectiu és reivindicar la figura del creador del vi, així com també la recerca del vincle del vi amb la terra on ha estat elaborat. La trobada ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gratallops, la D.O.Q. Priorat, Tonnelerie Saint Martin i Aguiló Vinateria.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves