El projecte 7 Magnífics neix de la inquietud d'uns quants tècnics de viticultura de Torres per elaborar, des de diferents denominacions d'origen catalanes, una sèrie de vins de colecció dins d'un projecte de llarg recorregut.
Núria Barrachina, Brand Ambassador de 7 Magnífics, i enòloga de Torres des de fa més d'una dècada, el descriu com un projecte paral·lel a Torres, on juga un paper la distribuidora del celler del Penedès i on s'utilitzen les instal·lacions que la bodega té a Pacs del Penedès per clarificar, embotellar i etiquetar els vins. Ens diu que "és l'únic projecte de Torres, però, on no hi ha ningú de la família Torres. Un projecte vitivinícola que neix de l’experiència i la il·lusió de l’equip de viticultura i enologia de Bodegues Torres. Un projecte producte d'una feina de 40 anys".
El projecte neix a la Terra Alta
Els primers "fills" del projecte 7 Magnífics son els Rebels de Batea, amb anyada 2013. 48.000 ampolles a parts iguals entre el "rebel" blanc i el "rebel" negre que s'han vinificat a Batea amb garnatxes de la zona. Els 2 vins surten al mercat amb un preu de venda públic d'entre 8 i 10 euros.
Els primers "fills" del projecte 7 Magnífics son els Rebels de Batea, amb anyada 2013. 48.000 ampolles a parts iguals entre el "rebel" blanc i el "rebel" negre que s'han vinificat a Batea amb garnatxes de la zona. Els 2 vins surten al mercat amb un preu de venda públic d'entre 8 i 10 euros.
Pel blanc s'han fet cupatges amb diferents maduracions de la garnatxa blanca vella i s'ha passat per bóta de roure un 10% de la garnatxa durant 6 mesos. El resultat, un 100% garnatxa blanca (amb el segell de la DO), jove però amb caràcter, "rebel" com el seu nom indica, amb molts matisos i complexitat en boca. Predomina la fruita blanca (peres i pomes) i la flor, per deixar pas seguidament als anissos. Tocs cítrics en boca, amb matisos torrats i unvolum molt destacable.
Un projecte vitivinícola que neix de l’experiència i la il·lusió de l’equip de viticultura i enologia de Bodegues Torres. Un projecte producte d'una feina de 40 anys
Pel que fa al Rebel de Batea negre, és un vi fet amb un 85% de garnatxa i un 15% restant de carinyena i sirà. Un 20% del vi ha passat per roure (de segon any) durant 3 mesos i el resultat és un vi amb una maduixa marcada i molts tocs herbacis. Un vi fresc producte d'una anyada fresca que li dóna matisos suaus i afruitats amb notes d'herbes mediterrànies.
7 Magnífics engega així un recorregut de 4 o 5 anys per elaborar vins a la recerca de l’autenticitat de les denominacions d’origen de Catalunya, iniciant el camí a la Terra Alta per a prosseguir amb altres històriques comarques vinícoles catalanes... Estem d'enhorabona.