RESTAURANTS

Pepa Tomate: Revolució constitucional

Per Marc Serrano Òssul

Les Grands Buffets, 70 copes d’oc

| 08/07/2014 a les 09:00h
Arxivat a: Gastronomia, Restaurants
Anacrònica, la Pepa s’ha instal·lat a la plaça de la Gloriosa, on roba el nom a una llegendària veïna cuinera dels feliços 20, addicta al tomàquet. Això!: el vell Sureny. Als despistats, us presentem la bessona gracienca de La Lola de las Arenas i us advertim que són filles del Suquet de l’Almirall, patriarca de la nissaga que els Marqués i Nacho Prats (Es Trac) sembren pel cap i casal. La Lola professa gastronomia ibèrica; la Pepa, “cuina de Barcelona”, evidència per teca-teca: tapes, entrepans i racions, i pissarra, més postres; tot, de primera, fresc i amb mirament, però tal com raja i assequible via marge estret, i amb must-order com els tomàquets verds fregits o el pop a la Pepeta.
 
“Des del primer dia que vam obrir, ha sigut un no parar”, constata el director, Bruno Sempere, una  “persona d’oficina” que l’ha deixat per renéixer en un restaurant, i que ara, fins i tot, quan pot, pasta pa. “Els problemes m’encanten”, confessa; des del desembre, en resol al capdavant d’un equip lliurat al servei, que, a la cuina, lidera Pau Corderas. “Ens hem tornat bojos”, admeten, i es fan el seu propi “vi català per beure i gaudir” a través de Ferret i Devinssi. Vi o vermut per endur-se a deu euros l’ampolla. A l’hivern, cua de bou, carn d’olla... Local de moda; ergo, reserva obligada. Aviat, el clan creix: “Hem trobat la fórmula i en farem més”. Planificació familiar. Visquen les Pepes!
 
Preu: Carta: 21 €. Plat del dia (menú): 10,50 €. Ampolla: 12-15,90 €.
Adreça: Plaça de la Revolució de Setembre de 1868, 17. Barcelona (Vila de Gràcia).
Telèfon: 93 210 46 98.
Horari: Dl. de 19 a 1 h, de dt. a dv. de 9 a 1 h, ds. de 10 a 1 h i dg. d’11 a 1 h.

foto: Mariona Villavieja

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves