Premis Vinari 2014: Els vins de la DO Terra Alta es tasten dilluns a Gandesa

| 10/07/2014 a les 10:22h
Arxivat a: Mercats
Última jornada de tast de la fase preliminar de la segona edició del concurs de vins de Catalunya.
Guanyadors de l'edició del 2013

El proper dilluns, tindrà lloc una nova sessió de tast dels Premis Vinari 2014. En aquesta ocasió, l'equip de tastadors professionals tindrà un espai reservat a la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta, on es puntuaran a cegues totes les referències presentades sota aquesta Denominació d'Origen.
 
Aquesta serà la setena i última jornada de tastos d'aquesta primera fase del concurs. La primera jornada va portar una vintena de tastadors professionals a Sant Sadurní d'Anoia el passat 26 de juny a puntuar a cegues tots els caves presentats al concurs. Dilluns 2 de juny, Monvínic va acollir la segona sessió en la qual es van valorar vins de diverses DO del país; dilluns, 9 de juny, es van tastar les referències presentades sota l'empara de la DO Pla de Bages; el 23 de juny, Reus va acollir el tast de vins amb DO Catalunya; i una segona sessió a Monvínic va permetre valorar altres mostres de diverses DO catalanes.
 
En la primera edició dels Premis Vinari, al 2013, tots els tastos preliminars es van fer a Monvínic, però enguany s'ha volgut ampliar l'àrea de tast a tot Catalunya, oferint a les DO l'opció d'acollir els tastos dels vins que tenen sota la seva empara. “ Si els vins són un producte de territori, és lògic que el territori tingui un gran protagonisme als Vinari ”, explica Joan Nebot, director dels Premis Vinari.

El jurat està presidit en aquesta segona edició pel periodista Alfred Peris, que encapçala un equip de professionals de l'Associació Catalana d'Enòlegs i l'Associació Catalana de Sommeliers col·laboradors oficials del certamen- i periodistes especialitzats que, valoraran el conjunt de referències presentades.
 
Les mostres amb una millor puntuació passaran a la fase final que consistirà en un nou tast a cegues i que està previst per al mes de setembre de 2014 i la gala de lliurament de premis tindrà lloc durant el mes d'octubre d'enguany i es podrà veure en directe per la Xarxa de Televisions Locals.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler