Vè Concurs Vinya Celler Masia: Vins de collita pròpia dels països catalans

| 14/07/2014 a les 09:02h
Arxivat a: Actualitat
Torna un any més el concurs Vinya Celler Masia. Un concurs que reuneix aficionats amateurs i professionals del vi a l’entorn dels vins catalans.
En la seva cinquena edició, el concurs de vins de collita pròpia dels Països Catalans és una competició diferent, amb un plantejament únic respecte altres concursos ja que és el públic final i consumidors els que s’inscriuen com a jutges per tastar i puntuar els vins.

El concurs
Hi participen vins de cellers de l’àmbit lingüístic català que conreen les seves pròpies vinyes, elaboren en el seu celler i comercialitzen sota la seva pròpia marca, amb produccions inferiors a 500.000 ampolles. Un punt de trobada on l'elaboració pròpia i la tradició de viticultors-elaboradors arribarà a les llars dels jutges participants i als restaurants col·laboradors on es faran tastos en grup dels vins presentats. 
Un concurs que no pretén buscar medalles ni exaltar gurus, sinó que busca el reconeixement del públic final, d’aquell qui acabarà efectivament consumint i comprant els vins. 
La participació de Cellers i de Jutges s'ha anat incrementant contínuament des de la primera edició, confirmant una vegada més la bona acollida d’apostes com aquesta en el sector del vi català, que ajuden a la difusió i promoció de vins de qualitat de casa nostra. 

 
Cada jutge inscrit rep a casa 6 ampolles de vi amb una fitxa normalitzada de tast. De forma particular o en grup puntuarà els vins a través d’internet a la plataforma web del concurs (www.vinyacellermasia.net).  
 
El 15 d'octubre serà la data màxima per a recopilar les puntuacions, obtenint com a resultat 5 vins guanyadors del concurs. 
L’entrega de premis reunirà el 8 de novembre a tots els participants, Jutges i Cellers, en un acte que posarà el punt final a l’edició 2014 del concurs. 
 
Restaurants
Com a novetat d'aquesta edició, els restaurants col·laboradors podran incorporar als seus menús un  "Joc de Vins VCM".  Els jutges gaudiran així del maridatge i alhora del tast crític i festiu dels vins de collita pròpia. 
 
Col·laboració
Vinum Nature i Ecomundis Editorial com a plataformes de comunicació recolzen aquesta iniciativa i col·laboren amb VCM per tal de posar en valor i reconèixer la labor dels viticultors, viticultores i els seus cellers. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA