Les dues sessions formen part del curs “L’art d’un bon vi”, que destaca tots aquells elements que fan del vi “un producte especial”.
Les jornades es van impartir els passats 15 i 17 de juliol al Vinseum de Vilafranca del Penedès.
Desenvolupament de les jornades
La jornada del 15 de juliol, Mireia Torres (actual presidenta de Qalidès) va presentar el projecte de Qalidès com un ens “defensor dels cellers que aposten per fer vins que expressin el terrer al Penedès" i que aposta per una agricultura sostenible i respectuosa amb l'entorn i el paisatge. La darrera jornada, es va complementar amb un recorregut per la historia vitivinícola al Penedès per part d'en Joan Huguet (fundador i president durant més de 8 anys). Les sessions del curs han tingut lloc al Vinseum.
En aquest sentit, la primera jornada va comptar amb la presència dels elaboradors de 7 dels 13 cellers de l’associació i es van tastar alguns dels vins més representatius de cadascun:
• Castellroig - Finca Sabaté i Coca: Blanc Selecció 2011, xarel·lo de vinyes velles fermentades en barriques de roure francès presentat per Marcel Sabaté.
• Mas Candí: Quatre Xarel·los 2012, elaborat amb collita manual amb selecció del raïm a la vinya presentat per Ramon Jané.
• Jané Ventura: Malvasia de Sitges 2013, varietat recuperada a la vinya de Sant Pere de Ribes de manera experimental des del 2004 presentat per Gerard Jané.
• Miguel Torres: Fransola 2013, elaborat amb 90% Sauvignon Blanc i la resta amb Parellada presentat per Mireia Torres.
• Finca Viladellops: Finca Viladellops Negre 2011, amb verema manual amb selecció a la vinya de raïm Garnatxa i Syrah presentat per Marcelo Desvalls.
• Jean Leon: Vinya Palau 2009, un criança de 12 mesos en barriques de roure francès presentat per Mireia Torres.
• Pardas: Aspriu 2011, amb collita i selecció manual del raïm a la vinya presentat per Ramon Parera.
La jornada del 17 de juliol, els cellers que van participar en la sessió van ser:
La jornada del 17 de juliol, els cellers que van participar en la sessió van ser:
• Gramona: Xarel·lo Vermell 2013, un vi elaborat a partir d’una verema manual i taula de selecció presentater Toni Perez.
• Mas Comtal: Petrea Blanc 2008, realitzat a partir de Chardonnay i Xarel·lo presentat per Marta Milà.
• Avgvstvs Forvm: Avgvstvs Chardonnay 2013, un vi blanc elaborat a partir d’una collita manual i fermentat en bótes de roure francès presentat per Enric Roca.
• Can Ràfols dels Caus: Caus Lubis 2000, elaborat amb raïm procedent de ceps vells i recollida manual presentat per David Izaguirre.
• Albet i Noya: Belat 2009, un criança negre a 16 mesos en barrica nova de roure francès presentat per Marta Carbonell.
• Can Feixes: Reserva Especial 2006, amb una elaboració a partir del 75% Cabernet Sauvignon i 25% Merlot presentat per Joan Huguet.