Grans Muralles i Mas La Plana, dos dels vins més emblemàtics dels Cellers Torres, acompanyaran als germans Roca en la seva gira americana. Els responsables del cèlebre restaurant El Celler de Can Roca han escollit anyades antigues d’aquests grans vins per maridar les noves propostes gastronòmiques que crearan especialment per als assistents als actes patrocinats per BBVA.
També comptaran, en alguns dels actes, amb Dobles Lías Chardonnay, el vi que elabora Marimar Torres, 4ª generació de la família, al celler de Califòrnia. Seran esdeveniments de dinars i sopars de 50 comensals, en els que els germans Roca traslladaran el seu Restaurant a cada destí, des de Houston a Dallas, Monterrey, DF i Bogotá, per finalitzar a Lima a les portes de Mistura.
Grans Muralles és l’expressió màxima del patrimoni vitivinícola català. Està elaborat amb varietats ancestrals catalanes, com la garró i la querol, fruit d’un llarg i minuciós procés de recuperació de varietats pre-filoxèriques que els Cellers Torres van iniciar a mitjans dels anys vuitanta. Aquestes varietats recuperades, unides a la garnatxa, la carinyena i la monastrell, confereixen al vi una identitat pròpia i diferencial. Però aquest esperit únic no es deu només a les varietats que l’integren sinó també als profunds i pedregosos sòls de llicorella de la finca Grans Muralles, el nom de la qual fa referència a les muralles que protegien el monestir de Poblet de les guerres i els mercenaris.
Els responsables del cèlebre restaurant El Celler de Can Roca han escollit anyades antigues d’aquests grans vins per maridar les noves propostes gastronòmiques
Mas La Plana és el buc insígnia dels Cellers Torres, un cabernet sauvignon reconegut mundialment i de producció limitada, que neix de la visió i determinació de Miguel A. Torres, president de la companyia, de crear un vi diferent, que transcendís totes les modes. Però el seu naixement no va estar exempt de controvèrsia, fins i tot el pare de Miguel A. Torres va mantenir certes reserves, fins que van decidir presentar-lo el 1979 a la competició més prestigiosa d’aquell època, la Olimpíada del Vi de París. Contra tot pronòstic, Mas La Plana va superar als cabernets més aclamats del món en un tast cegues, donant origen a una llegenda d’un vi que, anyada rere anyada, ha mantingut l’originalitat i determinació del seu autor.
Marimar Estate Dobles Lías Chardonnay és l’exquisit resultat d’una selecció de bótes en les que el vi roman sobre les seves lies – que són els llevats que es dipositen al fons de la bóta després de la fermentació primària – durant dos anys. Aquest contacte prolongat amb les lies, una tècnica tradicional borgonyesa utilitzada per Chardonnay fermentat en bóta, aporta intensitat i textura cremosa al vi. Les lies es remouen periòdicament – tècnica coneguda com bâtonnage – per aconseguir major complexitat d’aromes. El resultat és un vi amb gran riquesa i concentració, que aconsegueix un perfecte equilibri entre la cremositat de les lies i la frescor de la fruita.
Aquests són els vins de la família Torres que aniran de gira amb els germans Roca durant el mes d’agost i part de setembre, en un projecte denominat ‘Alta cuina amb valors’ que permetrà al Joan, Josep i Jordi descobrir nous productes i cuines locals, captar talents i apropar la seva premiada gastronomia als americans, mexicans, colombians i peruans.