Essential, el nou cava de Juvé & Camps, un homenatge al xarel·lo

| 25/07/2014 a les 08:40h
Arxivat a: Vins
Neix Essential, un nou cava de Juvé & Camps 100% xarel·lo que ret homenatge a aquesta varietat.
Aquest nou escumós reflexa l’experiència de quatre generacions elaborant caves d’alta expressió i l’aportació de la nova generació de la família Juvé al celler. Aquest cava és especialment complex, cremós, vibrant, fresc i ple de matisos que defineixen la seva essència.

Elaborat únicament amb la fracció del most flor, Essential es fermenta en dipòsits d’acer inoxidable i se selecciona un llevat específic que afavoreix l’expressió de les aromes varietals durant la primera fermentació alcohòlica. El vi base s’embotella per a la segona fermentació i criança sobre lies seguint el més rigorós mètode tradicional. La seva maduració en caves és de més de 15 mesos, amb l’objectiu de preservar al màxim les aromes primàries del xarel·lo i mostrar notes fines de la criança que li aporten complexitat i finor. 
 
L’anyada 2012 es caracteritza per la seva maduresa i intensitat degut a unes temperatures altes al llarg de l’any vitícola i pluges durant el moment de la floració.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA