En el Ple ordinari es va decidir, entre altres normatives, el nom que duran els escumosos de la denominació d’origen com a Clàssic Penedès, nom que va ser l’escollit entre altres opcions com Quirat, Saüm, etc.
Entre les normatives, també es va especificar l’obligatorietat de que tots els Clàssic Penedès estiguin elaborats a partir de raïm procedent d’agricultura ecològica. El procés d’elaboració s’ha de fer seguint el mètode tradicional a l’ampolla i un posterior envelliment mínim de 15 mesos. Així, tots els Clàssic Penedès seran ecològics a partir de la verema 2017. Aquesta menció, la situa, en la primera que pren com a punt de partida en una de les seves categories, l’agricultura ecològica donant nota del respecte pel medi ambient.
De tota la producció actual dins la DO Penedès, al voltant d’un 55% es treballa sota la normativa de la producció ecològica i més de ⅓ dels cellers del Penedès duen ja el segell ecològic.