Els Escumosos d’Albet i Noya ja són Clàssic Penedès

| 28/07/2014 a les 08:52h
Arxivat a: Cellers
El passat 1 de juliol es van aprovar les modificacions de la normativa que regeix, des del moment, els escumosos de la DO Penedès.
En el Ple ordinari es va decidir, entre altres normatives, el nom que duran els escumosos de la denominació d’origen com a Clàssic Penedès, nom que va ser l’escollit entre altres opcions com Quirat, Saüm, etc.
 
Entre les normatives, també es va especificar l’obligatorietat de que tots els Clàssic Penedès estiguin elaborats a partir de raïm procedent d’agricultura ecològica. El procés d’elaboració s’ha de fer seguint el mètode tradicional  a l’ampolla i un posterior envelliment mínim de 15 mesos. Així, tots els Clàssic Penedès seran ecològics a partir de la verema 2017. Aquesta menció, la situa, en la primera que pren com a punt de partida en una de les seves categories, l’agricultura ecològica donant nota del respecte pel medi ambient. 
 
De tota la producció actual dins la DO Penedès, al voltant d’un 55% es treballa sota la normativa de la producció ecològica i més de ⅓ dels cellers del Penedès duen ja el segell ecològic.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn.
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn. | Blue Collectors 2019
Seguim a la denominació d'origen Costers del Segre però pugem cap als Pirineus, concretament als Pallars, els Jussà i el Sobirà