Giró Ribot treu al mercat un cava amb el nom de Spur. A diferència dels caves en general, on s'afegeix sucre (normalment de canya o remolatxa) per provocar la segona fermentació, el cava Spur només afegeix el propi most del vi base.
El most ha estat guardat en condicions especials per poder ser afegit en comptes del sucre. En el moment del degorjat, al licor d'expedició, es torna a afegir el most per aconseguir un cava brut molt aromàtic i afruitat.
La criança en ampolla és de 24 mesos.
El most ha estat guardat en condicions especials per poder ser afegit en comptes del sucre. En el moment del degorjat, al licor d'expedició, es torna a afegir el most per aconseguir un cava brut molt aromàtic i afruitat.
La criança en ampolla és de 24 mesos.
Dades tècniques:
CAVA Brut Reserva
CAVA Brut Reserva
enòleg: Joan Rovira
Verema manual des de mitjans d'agost a finals de setembre. Raïm procedent d'una selecció de vinyes d'edats entre 20-30 anys.
45% Macabeu
40% Xarel·lo
10% Chardonnay
5% Parellada
Mètode: Per la producció d’aquest cava únicament s’utilitzen sucres procedents del propi raïm.
Partint d’una acurada elaboració s’obté el vi base. Del most extret en la primera premsada, se’n
conserva una part que posteriorment s’utilitza pel licor de tiratge i pel licor de "degorjat", substituint qualsevol sucre d’origen extern pels sucres propis del raïm. El 100% dels sucres que conté el cava provenen del raïm.
Criança en ampolla 24 mesos
Total 15.000 ampolles
Servei Entre 5 -7 ºC
Color pàl·lid amb reflexos verdosos. Aromes intenses de fruita fresca, que ens evoquen a la verema, notes aportades pel most de raïm tan al licor de tiratge com al licor d’expedició. Apareixen notes tropicals amb subtils tocs cítrics i un final de brioixeria fruit dels seus 24 mesos de criança. Bon equilibri entre dolçor-acidesa realça la frescor. Té un ampli pas per boca.
El seu caràcter fresc i afruitat el converteixen en un company ideal per l’aperitiu, tot i que la seva bona estructura ens permet gaudir de qualsevol menjar lleuger des del principi a la fi.
Anàlisi Tècnic Grau alcohòlic: 12 % vol.
Acidesa total 4,0 g/l. ATS / 6,1
Sucres totals: 6 g/l.
Pressió carbònica: 5.5 bars