Nou Cava Spur, de Giró Ribot

| 29/08/2014 a les 11:09h
Arxivat a: Vins
El·laborat 100% amb most, sense sucres que no provinguin del raïm
Giró Ribot treu al mercat un cava amb el nom de Spur. A diferència dels caves en general, on s'afegeix sucre (normalment de canya o remolatxa) per provocar la segona fermentació, el cava Spur només afegeix el propi most del vi base.
El most ha estat guardat en condicions especials per poder ser afegit en comptes del sucre. En el moment del degorjat, al licor d'expedició, es torna a afegir el most per aconseguir un cava brut molt aromàtic i afruitat.
La criança en ampolla és de 24 mesos.
 

Dades tècniques:
CAVA Brut Reserva
enòleg: Joan Rovira 

Verema manual des de mitjans d'agost a finals de setembre. Raïm procedent d'una selecció de vinyes d'edats entre 20-30 anys.
45% Macabeu 
40% Xarel·lo 
10% Chardonnay 
5% Parellada 

Mètode: Per la producció d’aquest cava únicament s’utilitzen sucres procedents del propi raïm.

Partint d’una acurada elaboració s’obté el vi base. Del most extret en la primera premsada, se’n 
conserva una part que posteriorment s’utilitza pel licor de tiratge i pel licor de "degorjat", substituint qualsevol sucre d’origen extern pels sucres propis del raïm. El 100% dels sucres que conté el cava provenen del raïm.
 
Criança en ampolla 24 mesos 
Total 15.000 ampolles
Servei Entre 5 -7 ºC 
 
Color pàl·lid amb reflexos verdosos. Aromes intenses de fruita fresca, que ens evoquen a la verema, notes aportades pel most de raïm tan al licor de tiratge com al licor d’expedició. Apareixen notes tropicals amb subtils tocs cítrics i un final de brioixeria fruit dels seus 24 mesos de criança. Bon equilibri entre dolçor-acidesa realça la frescor. Té un ampli pas per boca. 
El seu caràcter fresc i afruitat el converteixen en un company ideal per l’aperitiu, tot i que la seva bona estructura ens permet gaudir de qualsevol menjar lleuger des del principi a la fi.
 
Anàlisi Tècnic Grau alcohòlic: 12 % vol. 
Acidesa total 4,0 g/l. ATS / 6,1
Sucres totals: 6 g/l. 
Pressió carbònica: 5.5 bars 

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi