Vilarnau Brut Rosé

| 01/09/2014 a les 11:53h
Arxivat a: Vins
Una opció ideal per aquestes dates encara caloroses. Tast de Ramón Roset
En un moment en que la proliferació de caves rosats de colors pàl·lids, els coneguts com a “pell de ceba” de tons salmonats,  sembla que hagin desplaçat els clàssics caves rosats de colors intensos a un segon terme, és potser l’hora de reivindicar aquests darrers, doncs continuen essent caves de gran qualitat.
 
En especial vull parlar d’un cava que ens farà les delícies en aquestes dates encara caloroses. Es tracta del Vilarnau Brut Rosé. Un cava elaborat bàsicament amb Trepat (90%) encara que li afegeixen una petita proporció de PinotNoir (10%). Se li dona una criança en ampolla d’un mínim de 12 mesos.
 
És un cava molt atractiu a la vista, amb un intens color roig grosella que ja desperta desig de gaudir-lo.
En nas és molt franc donant-nos des del primer moment unes intenses aromes de fruites del  bosc vermelles, gerds, mores i groselles acompanyades d’algunes notes cítriques que li dona frescor.
 
En boca presenta una bombolla alegre, fina i abundant, que acarona la llengua potenciant les sensacions gustatives. En el seu pas de boca es mostra suau, cremós i fruitat. Té un final llarg i dolcenc que convida a repetir.
 
Un cava alegre, que tot combinant la delicadesa de la trepat amb una personalitat pròpia ens pot acompanyar perfectament en els aperitius, durant l’àpat o sol com a copa refrescant.
 
 
preu aproximat: 11€

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler