En un moment en que la proliferació de caves rosats de colors pàl·lids, els coneguts com a “pell de ceba” de tons salmonats, sembla que hagin desplaçat els clàssics caves rosats de colors intensos a un segon terme, és potser l’hora de reivindicar aquests darrers, doncs continuen essent caves de gran qualitat.
En especial vull parlar d’un cava que ens farà les delícies en aquestes dates encara caloroses. Es tracta del Vilarnau Brut Rosé. Un cava elaborat bàsicament amb Trepat (90%) encara que li afegeixen una petita proporció de PinotNoir (10%). Se li dona una criança en ampolla d’un mínim de 12 mesos.
És un cava molt atractiu a la vista, amb un intens color roig grosella que ja desperta desig de gaudir-lo.
En nas és molt franc donant-nos des del primer moment unes intenses aromes de fruites del bosc vermelles, gerds, mores i groselles acompanyades d’algunes notes cítriques que li dona frescor.
En boca presenta una bombolla alegre, fina i abundant, que acarona la llengua potenciant les sensacions gustatives. En el seu pas de boca es mostra suau, cremós i fruitat. Té un final llarg i dolcenc que convida a repetir.
Un cava alegre, que tot combinant la delicadesa de la trepat amb una personalitat pròpia ens pot acompanyar perfectament en els aperitius, durant l’àpat o sol com a copa refrescant.
preu aproximat: 11€