Més de setanta propostes a la V Setmana del Vi DO Alella

| 15/09/2014 a les 17:28h
Arxivat a: Enoturisme
Del 19 de setembre al 5 d'octubre, 18 municipis gaudiran de la cinquena edició d'uns dies plens d'actes de promoció dels vins de la DO Alella
Cellers, vinoteques, restaurants, hotels, espais i racons singulars del territori DO Alella i més enllà seran els escenaris de les propostes d’eno-oci d’aquest esdeveniment únic i singular que se celebra a 18 municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès.

Joan Lluís Gómez, sommelier del Sant Pau de la Carme Ruscalleda; Montse Velasco, Nas d’Or 2011 i sommelier de La Cuina del Guinardó o Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana son alguns dels noms propis que deleitaran als assistents amb els seus tastos i classes magistrals.
 
Tot i que manté el nom amb la qual va néixer,  la V Setmana del Vi DO Alella tornarà a ser de 17 dies per donar cabuda a la setantena d’activitats programades amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura del vi i el patrimoni gastronòmic del territori de la Denominació d’Origen. 
 
El programa inclou 72 activitats que es desenvoluparan en espais públics i privats entre els quals es poden trobar tastos de vins i maridatges, sortides, visites a cellers, xerrades, concerts, lectures literàries, cinema, ioga, màgia, concursos de cuina i fotografia, activitats infantils i familiars, entre d’altres esdeveniments.

foto: Òscar Pallarès. Rosa Voila fent un Taller d'Aromes per als més petits

La V Setmana del Vi DO Alella arrenca el 19 de setembre a les 19h amb el tast de vins i la xerrada inaugural “ La DO Alella i els seus reptes de futur ” que oferirà Joaquim Batlle, president del Consell Regulador de la DO Alella i propietari del celler tianenc que porta el seu nom, a la sala Àmbit Cultural del Corte Inglés del Portal de l’Àngel de Barcelona.
 
Andreu Francisco, president del Consorci DO Alella i alcalde d’Alella, destaca la qualitat de les propostes i l’àmplia i variada oferta d’un programa en el qual “ tothom podrà trobar alguna activitat que encaixi per poder fer-la amb la parella, la família o els amics ”. També remarca el fet que, en els seus cinc anys d’història, la Setmana del Vi DO Alella s’ha consolidat com un esdeveniment de referència dins del territori, engrescant al sector privat, sense el qual no seria possible assolir els nivells de qualitat i la quantitat de propostes que ofereix el programa.     
 
Podeu consultar el programa complert aquí .
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves