La Mostra de Vins i Caves de Catalunya arrenca el proper dissabte amb 20 cellers expositors més i les 12 denominacions d’origen representades

| 17/09/2014 a les 11:57h
Arxivat a: Actualitat
La presencia de cellers augmenta un 16% i arriba al rècord en aquesta 34ena edició. Segons paraules del director general de l'INCAVI, Jordi Bort, "l'increment dels cellers participants és la millor noticia perquè provoca que el visitant interactui més amb la mostra".
Una de cada tres ampolles que es consumeixen a Catalunya són vins catalans. Aquesta tendència era d’una de cada quatre fa només tres anys. La Conselleria d’Agricultura i per extensió, l’INCAVI, es feliciten per aquestes dades i en un esmorzar informal amb la premsa han donat totes les dades de la propera Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que se celebrarà del 20 al 24 de setembre al Passeig Lluís Companys de Barcelona.


Segons el director general de l’INCAVI, Jordi Bort, la “molta participació dels cellers és la millor noticia perquè així el consumidor interactua molt més amb la fira. De fet l’espai de l’Arc de Triomf se’ns ha fet petit”, comenta.

El conseller Josep Maria Pelegrí ha afirmat que en els últims anys el perfil del visitant a la mostra ha augmentat molt qualitativament, per això l’espai “Selecció”, on hi ha els vins de més alta gama de la fira refrigerats i servits amb màquines Enomatic, va passar de 1500 tastos fa 2 anys a 5000 l’any passat. “El visitant tasta cada vegada vins de més qualitat i més cars”, ha puntualitzat.

Ens interessa destacar la qualitat dels nostres vins, però no només això, també posem èmfasi amb el territori, en l’enoturisme, i si el territori s’identifica nacionalment i internacionalment amb qualitat, no s’identificarà amb preu”, comenta el conseller, i segueix dient que la columna vertebral de la mostra “és el producte de qualitat, la interacció entre la gent amb aquest producte i les noves tecnologies”.

Per aquest motiu, i esperant que se superin els 125.000 visitants de l’any passat, una de les novetats d’enguany és la cobertura WIFI de tot el recinte per incentivar la participació del visitant amb les xarxes socials. Els “hashtags” #vicatala i #mostracat o el concurs de fotografies d’Instagram són exemples d'aquesta aposta per les noves tecnologies.

L’Associació d’Enoteques de Catalunya Contraetiqueta s’encarregarà del Celler de la Mostra per tothom que vulgui comprar algunes de les 600 referències que s'hi podran trobar. Els 73 vins icona dels cellers participants tindran un lloc reservat a l’Espai Selecció, una carpa adequada per a fer tastos de manera més còmoda i tranquil·la.

Tota l’oferta vinícola estarà acompanyada de productes gastronòmics de proximitat com embotits, conserves de peix, coques o l’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA).

Altres novetats d’enguany són, a part de les millores substancials en els estands, el programa de sensibilització de recollida de residus (Ecovidrio) o el barret solidari a 1€ que donarà tota la recaptació a l’associació intercultural diàlegs de dona del Raval de Barcelona.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler