Qalidès incorpora Parés Baltà i suma ja catorze cellers

| 22/09/2014 a les 11:19h
Arxivat a: Cellers
L’associació Qalidès, Terrers del Penedès, entitat que defensa el caràcter i la qualitat dels vins del Penedès i presidida per Mireia Torres, incrementa el nombre d’associats amb la incorporació del celler Parés Baltà. 
Amb aquesta adhesió, Qalidès suma ja catorze cellers que comparteixen la filosofia del respecte per la vinya, el raïm i el seu entorn. L’última incorporació es va fer al mes de novembre de 2013, amb l’ingrés del jove celler Mas Candí. Parés Baltà és un celler 100% familiar de llarga tradició al Penedès, nascut a finals del segle XVIII i  amb un ventall ampli de vins i caves que gaudeixen de gran reconeixement nacional i internacional. 
 
La junta de Qalidès va aprovar la seva incorporació per unanimitat en la assemblea ordinària celebrada el passat 1 de juliol. 
 
Història de Parés Baltà          
Amb una diversitat de microclimes i diferents sòls que impregnen l’alta qualitat dels seus vins, Parès Baltà disposa de 18 varietats de raïms, especialment autòctones com la Garnatxa, el Xarel·lo i Parellada-, plantades a alçades tan diverses que van dels 200m, a la vall central, fins als 600m de les muntanyes del Foix.
 
Parés Baltà té els seus orígens a l’any 1790, quan es van plantar les primeres vinyes que ara envolten el celler. La finca ha anat passat de pares a fills i als anys 70 del segle XX, Joan Cusiné Hill va agafar-ne les regnes per elaborar vins d’alta qualitat. Així és com van arribar vins tan importants per a la història de Parés Baltà com el Blanc de Pacs. Actualment hi conviuen 3 generacions en actiu: l’àvia, Rosa Cusiné; el fill, Joan Cusiné Cusiné; i els néts, Joan i Josep Cusiné Carol. Les enòlogues Ma Elena Jiménez i Marta Casas, esposes d’en Joan i en Josep, són les responsables actuals de la qualitat i de l’estil dels vins: vins amb caràcter, concentració, elegància i equilibri
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves