La Ruta del Vi DO Empordà entra a formar part de l’ACEVIN i es fa un lloc a l’Estat espanyol

| 01/10/2014 a les 09:04h
Arxivat a: Actualitat
Gràcies al fet de pertànyer a l’ACEVIN, les entitats i empreses enoturístiques de la Ruta obtindran beneficis per promocionar-se, comercialitzar-se i projectar-se internacionalment.
La Ruta del Vi DO Empordà, gestionada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, entra a formar part del Club de Producte Rutas del Vino de España, promogut per l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) i Turespaña, després de superar el procés d’auditoria i de certificació que ha realitzat l’entitat durant els últims mesos.
 
El passat dijous 25 de setembre, la Ruta del Vi DO Empordà es va incorporar a la marca Rutas del Vino de España, gestionada per l’ ACEVIN.
L’Associació agrupa 23 destinacions enoturístiques de l’Estat espanyol, com ara Ribera del Duero, Rías Baixas, Rueda, Somontano, Txacolí, Jumilla, El Bierzo, Marco de Jerez, Rioja Alabesa, Navarra, el Penedès i Lleida - Costers del Segre.
 
La certificació ha estat fruit de la tasca que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i 87 associats a la Ruta han dut a terme en el decurs d’un any i mig, que comprèn entre d’altres: sensibilitzar la població; formar i professionalitzar; implementar sistemes de qualitat; crear un observatori turístic; dissenyar i desenvolupar un pla de màrqueting i comercialització, i crear material promocional.
 
Ramon Ramos, conseller director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, subratlla que «amb aquesta certificació no s’arriba a la meta, però és un pas decisiu perquè l’Empordà i la Costa Brava siguin un referent en termes d’enoturisme». Ramos afegeix que «és un reconeixement de la feina que s’està fent al territori des de fa alguns anys per part dels nostres empresaris i que els donarà un nou impuls per continuar per aquest camí».
 
La Ruta del Vi DO Empordà va néixer al setembre de 2012 i està integrada pel Consell Regulador de la DO Empordà, els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, 21 ajuntaments i oficines de turisme i 66 empreses enoturístiques entre les quals 25 cellers, 10 establiments hotelers, 11 restaurants, 2 establiments especialitzats en vi, 1 empresa de servei de tast,  7 empreses d’activitats, 4 museus, 2 centres de tractament de vinoteràpia, 3 centrals de reserves i 1 empresa de transport.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA