Les millors cuines es preparen pel proper cap de setmana al Mercat de Mercats

| 13/10/2014 a les 19:04h
Arxivat a: Mercats
Joan Roca, Quique Dacosta, Carles Gaig o Carles Abellan son alguns dels noms destacats del proper Mercat de Mercats, que se celebra del 17 al 19 d’octubre


La Va edició de la fira Mercat de Mercats portarà els millors productes i els millors cuiners del país a Barcelona el proper cap de setmana. La gran protagonista serà la cuina amb productes de territori i hi participaran xefs com Joan Roca, Quique Dacosta, Carles Gaig i Carles Abellan i destacats restaurants de tot Catalunya.
 
Durant tres dies, l’Avinguda de la Catedral es convertirà en un autèntic mercat, amb una quarantena de parades i una aula on grans xefs cuinaran productes de la terra. S’hi podrà aprendre, comprar i també degustar: 14 bars i restaurants que fan cuina de mercat oferiran les seves millors tapes i s’hi instal·larà un gran celler on tastar vins i caves de tot el país.
 
Novetats de Mercat de Mercats 2014
La Va edició de Mercat de Mercats està dedicada a la cuina dels territoris. Reivindicarà els millors productes catalans però també farà un tast de la gastronomia de Mèxic, Marroc, Perú i l’Orient Mitjà, entre altres.
 
Una quarantena de parades i més de 30 productors de productes artesans de proximitat s’instal·laran a l’Avinguda de la Catedral, reproduint un autèntic mercat al carrer.
 
Prop de 40 xefs de tot Catalunya, amb 17 estrelles Michelin, protagonitzaran showcookings gratuïts amb productes de territori. Entre ells, Joan Roca, Quique Dacosta, Carles Gaig i Carles Abellan.
 
Catorze dels millors bars i restaurants de Barcelona que fan cuina de mercat oferiran platets i entrepans. Hi seran Gaig, Cuines de Santa Caterina, L’Eggs, La Taverna del Suculent, Fonda España, Tanta, Filete Ruso, Freixa Tradició, Nectari, Casa Guinart, Suquet de l’Almirall, Ca La Nuri, La Torna i Caneló Express.
 
En aquesta edició, 8 dels millors forners de Barcelona se sumen a Mercat de Mercats i els visitants podran aprendre a fer pa de cervesa.
 
El Celler del Sumiller acollirà una quinzena de ponències sobre vins, caves i còctels i concerts per maridar vi i música.
 
La fira inclou un taller infantil per ensenyar als més petits la importància de menjar fruita i verdura.
 
Mercat de Mercats, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona (Institut Municipal de Mercats), és una festa gastronòmica que reivindica la cuina dels territoris i la qualitat de l’oferta dels mercats municipals de la ciutat. L’any passat va atraure més de 260.000 visitants.

PROGRAMACIÓ DEL CELLER DEL SUMILLER
 
DIVENDRES 17 D'OCTUBRE
11:30-12:15
D.O. Alella
Un terrer únic, uns vins excel.lents
Rosa Vila
 
12:30-13:15
D.O. Conca de Barberà
La Conca de Barberà dins d'una copa
Enrique Ávila
 
13:30-14:15 D.O. Empordà
Tast guiat de vins de la  DO Empordà
Màrius Fuertes
 
17:00-17:45
Olis Bargalló
Francesc Bargalló
 
18:00-18:45
Costa Brava
Girona Excel.lent 
Agusti Ensesa
 
19:00-20:00
Denominació d’Origen-maridant música
Concert de Barcelona Clarinet Players amb tast de vins a càrrec de vidirecte.cat
Una producció de L’Auditori i vidirecte.cat
 
DISSABTE 18 D'OCTUBRE
11:30-12:15
Triticum
Pans gastronòmics del 2014
Xevi Ramón
 
12:30-13:15
Agència Catalana de Turisme
Vins de Lleida, experiències pel record
Olga Codina Griñan
 
13:30-14:15
D.O. Terra Alta
Garnatxa blanca: l'essència de la DO Terra Alta
Jordi Rius
 
17:00-17:45
Fever Tree
Viatge a través dels combinats
Damià Mulà
 
18:00-18:45
Cervesa Damm
Pa i cervesa
Carlos Cervantes
 
19:00-20.00
Denominació d’Origen - maridant música
Concert de Barcelona Clarinet Players amb tast de vins a càrrec de vidirecte.cat
Una producció de L’Auditori i vidirecte.cat
 
DIUMENGE 19 D'OCTUBRE
11:30-12:15
Associació Catalana de Sommeliers
25 anys de Sumilleria a Catalunya: veritats i mentides de la figura del sommelier
Enrique Ávila
 
12:30-13:15 D.O.
Montsant
Montsant, terrers i vins
Sergi Montalà
 
13:30-14:15
Basquetour
Els  vins d'Euskadi: des de la Rioja Alavesa fins a la costa basca
José Ramon Agiriano, professor d'enologia a l'Escola de Cuina Aiala de Karlos Arguiñano.
 
17:00-17:45
Diputació de Barcelona
Vins de la província de Barcelona
Meritxell Falgueras
 
18:00-18:45
Boia Nit
Cocteleria mediterrània 
Manel Vehí
 
19:00-19:45
D.O. Cava
Introducció al fascinant món del cava
Juan Muñoz

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves