La Va edició de la fira Mercat de Mercats portarà els millors productes i els millors cuiners del país a Barcelona el proper cap de setmana. La gran protagonista serà la cuina amb productes de territori i hi participaran xefs com Joan Roca, Quique Dacosta, Carles Gaig i Carles Abellan i destacats restaurants de tot Catalunya.
Durant tres dies, l’Avinguda de la Catedral es convertirà en un autèntic mercat, amb una quarantena de parades i una aula on grans xefs cuinaran productes de la terra. S’hi podrà aprendre, comprar i també degustar: 14 bars i restaurants que fan cuina de mercat oferiran les seves millors tapes i s’hi instal·larà un gran celler on tastar vins i caves de tot el país.
Novetats de Mercat de Mercats 2014
La Va edició de Mercat de Mercats està dedicada a la cuina dels territoris. Reivindicarà els millors productes catalans però també farà un tast de la gastronomia de Mèxic, Marroc, Perú i l’Orient Mitjà, entre altres.
Una quarantena de parades i més de 30 productors de productes artesans de proximitat s’instal·laran a l’Avinguda de la Catedral, reproduint un autèntic mercat al carrer.
Prop de 40 xefs de tot Catalunya, amb 17 estrelles Michelin, protagonitzaran showcookings gratuïts amb productes de territori. Entre ells, Joan Roca, Quique Dacosta, Carles Gaig i Carles Abellan.
Catorze dels millors bars i restaurants de Barcelona que fan cuina de mercat oferiran platets i entrepans. Hi seran Gaig, Cuines de Santa Caterina, L’Eggs, La Taverna del Suculent, Fonda España, Tanta, Filete Ruso, Freixa Tradició, Nectari, Casa Guinart, Suquet de l’Almirall, Ca La Nuri, La Torna i Caneló Express.
En aquesta edició, 8 dels millors forners de Barcelona se sumen a Mercat de Mercats i els visitants podran aprendre a fer pa de cervesa.
El Celler del Sumiller acollirà una quinzena de ponències sobre vins, caves i còctels i concerts per maridar vi i música.
La fira inclou un taller infantil per ensenyar als més petits la importància de menjar fruita i verdura.
Mercat de Mercats, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona (Institut Municipal de Mercats), és una festa gastronòmica que reivindica la cuina dels territoris i la qualitat de l’oferta dels mercats municipals de la ciutat. L’any passat va atraure més de 260.000 visitants.
PROGRAMACIÓ DEL CELLER DEL SUMILLER
PROGRAMACIÓ DEL CELLER DEL SUMILLER
DIVENDRES 17 D'OCTUBRE
11:30-12:15
D.O. Alella
Un terrer únic, uns vins excel.lents
Rosa Vila
12:30-13:15
D.O. Conca de Barberà
La Conca de Barberà dins d'una copa
Enrique Ávila
13:30-14:15 D.O. Empordà
Tast guiat de vins de la DO Empordà
Màrius Fuertes
17:00-17:45
Olis Bargalló
Francesc Bargalló
18:00-18:45
Costa Brava
Girona Excel.lent
Agusti Ensesa
19:00-20:00
Denominació d’Origen-maridant música
Concert de Barcelona Clarinet Players amb tast de vins a càrrec de vidirecte.cat
Una producció de L’Auditori i vidirecte.cat
DISSABTE 18 D'OCTUBRE
11:30-12:15
Triticum
Pans gastronòmics del 2014
Xevi Ramón
12:30-13:15
Agència Catalana de Turisme
Vins de Lleida, experiències pel record
Olga Codina Griñan
13:30-14:15
D.O. Terra Alta
Garnatxa blanca: l'essència de la DO Terra Alta
Jordi Rius
17:00-17:45
Fever Tree
Viatge a través dels combinats
Damià Mulà
18:00-18:45
Cervesa Damm
Pa i cervesa
Carlos Cervantes
19:00-20.00
Denominació d’Origen - maridant música
Concert de Barcelona Clarinet Players amb tast de vins a càrrec de vidirecte.cat
Una producció de L’Auditori i vidirecte.cat
DIUMENGE 19 D'OCTUBRE
11:30-12:15
Associació Catalana de Sommeliers
25 anys de Sumilleria a Catalunya: veritats i mentides de la figura del sommelier
Enrique Ávila
12:30-13:15 D.O.
Montsant
Montsant, terrers i vins
Sergi Montalà
13:30-14:15
Basquetour
Els vins d'Euskadi: des de la Rioja Alavesa fins a la costa basca
José Ramon Agiriano, professor d'enologia a l'Escola de Cuina Aiala de Karlos Arguiñano.
17:00-17:45
Diputació de Barcelona
Vins de la província de Barcelona
Meritxell Falgueras
18:00-18:45
Boia Nit
Cocteleria mediterrània
Manel Vehí
19:00-19:45
D.O. Cava
Introducció al fascinant món del cava
Juan Muñoz