Jané Ventura celebra el seu centenari amb un tast d'anyades històriques i de vins experimentals

| 29/10/2014 a les 10:00h
Arxivat a: Cellers
La trobada va posar de manifest l'excel·lent estat de forma del celler i dels seus vins
Mas Vilella, una Masia del Segle XV situada a la Bisbal del Penedès, va ser l'escenari escollit per la Família Jané Ventura per a fer una trobada amb periodistes i tastar les millors anyades dels vins d'aquesta finca.
Quatre generacions que han mantingut la passió per seguir produint uns vins i uns caves d'alt nivell i convertir en emblemàtics els seus Mas Vilella cabernet sauvignon, Finca Els Camps macabeu o la Malvasia de Sitges vinificada en sec.
 
Gerard Jané, propietari del celler, és un dels enòlegs del sector més implicats en la recuperació de varietats com la malvasia o el sumoll així com un defensor i divulgador del patrimoni paisatgístic del país. Tant és així que habitualment el podem trobar participant en diversos congressos i ponències sobre "pedra seca" i barraques de vinya, una de les seves passions directament relacionades amb l'elaboració del vi.
 
Els assistents a l'acte vam poder tastar una àmplia gama de vins i caves d'anyades, començant pel sensacional Cava Gran Reserva "1914" elaborat expressament per a celebrar el centenari del celler, i acabant per la nova Malvasia Dolça que el celler anomena "Vi de Palla", una malvasia assecada al colomar de la finca i que ben aviat sortirà al mercat.
 
Alguns del vins tastats
Tots els vins que es van poder tastar durant l'esdeveniment són el resultat d'una feina meticulosa i ben feta i en volem destacar uns quants. Per començar, el Cava Gran Reserva "1914", amb 80 mesos de criança, fet amb xarel·lo (55%), macabeu (25%) i parellada (20%) i presentat al mercat només en format màgnum. Se n'han fet 1914 ampolles i si podeu, busqueu-lo perquè ens va semblar un cava excel·lent. Un cava elegant, seriós, amb gran potencial d'envelliment, marcat per la fruita, els fruits secs, la mantega i la brioixeria. Un gran cava.
 
El Cava Gran Reserva "Do" va ser una altra dels caves destacats. Un cava sec, de llarga criança, fet amb les tres varietats clàssiques amb predomini de la xarel·lo com és habitual en el celler. També amb gran potencial d'envelliment, un cava perfecte pels amants dels escumosos molt gastronòmics i versàtils per la seva sequedat.
 
Una altra protagonista va ser la malvasia, vinificada tant en sec com en dolç. La dolça és una novetat que sortirà aviat al mercat i que han batejat amb el nom de "Vi de Palla". Deixen assecar el raïm en llits de palla amb una molt bona ventil·lació en un antic colomer de la Finca Mas Vilella i aconsegueixen un vi dolç molt elegant, amb 130 grams de sucre per litre, amb acidesa equilibrada, notes cítriques, de pansa i albercoc madur.
 
Després d'un aperitiu gastronòmic a base de coques del col·lectiu Terra i Taula (Unió de Productors i Cuiners del Baix Penedès) vam procedir a tastar tot dinant les anyades més històriques i els vins més experimentals del celler. El Xarel·lo en àmfora, la Malvasia seca de l'anyada 2005, la primera anyada del Finca Els Camps Macabeu (1998), la primera anyada del Mas Vilella Cabernet Sauvignon, la del 1988 o la primera anyada del Sumoll, la 2001. Més d'una vintena de vins que ens demostren que la passió i l'obsessió del Gerard Jané i el seu equip per la feina ben feta auguren una llarga vida plena d'èxits al celler Jané Ventura.
Felicitats i a conquerir els 200.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn.
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn. | Blue Collectors 2019
Seguim a la denominació d'origen Costers del Segre però pugem cap als Pirineus, concretament als Pallars, els Jussà i el Sobirà
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica