Aquesta iniciativa forma part del desenvolupament del programa Enoturisme Catalunya que té com a objectiu principal establir un model integrador de gestió de l’enoturisme a Catalunya, basat en la promoció d’una oferta diversa però estructurada, que respecti les necessitats, la identitat i els interessos de les diferents DO catalanes.
El departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General de Turisme, ha començat a desplegar aquesta setmana el programa de senyalització enoturística arreu del territori, i a la Conca de Barberà ja s’han instal·lat dos dels cinc plafons de la primera fase. Hi ha prevista una segona fase que senyalitzarà els diferents municipis de cada Denominació d’Origen, i una tercera que localitzarà els cellers.
La nova senyalització pretén donar visibilitat i identificar de manera clara aquelles zones del territori on el visitant pot trobar recursos singulars i propostes relacionades amb l’enoturisme.
Enoturisme Catalunya és el programa de la Generalitat per promoure i donar suport a la comercialització de l’oferta turística catalana vinculada a l’enoturisme, amb el repte de posicionar
Catalunya com a destinació referent en enoturisme a escala mundial.
Catalunya com a destinació referent en enoturisme a escala mundial.
En el marc d’aquest programa, també s’han creat els primers Premis d’Enoturisme de Catalunya 2015 i a principis d’any començarà a funcionar, com a prova pilot, un sistema de recollida d’estadístiques en una vintena de cellers.