Cuvé 1872, nou Cava de Codorníu

| 06/11/2014 a les 13:11h
Arxivat a: Vins
Codorníu ret homenatge als seus orígens amb un nou cava vinculat al modernisme, el Cuvée 1872, any que la firma treia al mercat la primera ampolla de cava del món
Josep Raventós i Fatjó decidia començar a elaborar va venir escumós seguint el Mètode Tradicional en 1872, aquest any Codorníu llançava al mercat la primera ampolla de cava del món. En commemoració a aquesta fita històrica i per festejar el centenari del celler modernista que es va erigir en el seu honor, Codorníu presenta  el cava Cuvée 1872.
 
 
El modernisme, un dels moviments artístics més emblemàtics a nivell mundial, està estrictament vinculat a Codorníu. En 1915, l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch va finalitzar la construcció de les caves modernistes de Sant Sadurní d'Anoia, un dels exemples mundials més destacats d'arquitectura civil modernista i símbol de l'esperit emprenedor de la companyia.
 
Hereus de tota aquesta tradició i bagatge cultural, en Codorníu saben que la millor manera d'expressar el que són és tornar a recuperar tots aquests valors tan propis i embotellar-los junts en una nova essència molt contemporània, el cava Cuvée 1872, en versió brut i rosé.
 
Amb un disseny la serigrafia del qual s'inspira en els espectaculars i únics vitralls modernistes, Cuveé 1872 ésun cava tradicional elaborat com abans, recuperant la cupada autèntica i original d'aquell any, que utilitzava les varietats tradicionals, però en un nou estil de cava amb major estructura en boca i cos.
 
Per reproduir l'estil antic d'elaboració, s'ha recuperat la utilització de dipòsits de cairons (taulells antics) en el procés de la primera fermentació , la participació de la fusta en part de les fermentacions i un control de temperatura sistemàticament natural de “capes”, que consisteix en l'addició periòdica de most fresc en el most que es troba fermentant.
 
Cuveé 1872 és de color groc pallós molt pàl·lid amb aromes de fruita blanca (poma, pera), cítrics i notes de flor blanca. Cremositat i frescor del seu pas en boca.
 
Cuveé 1872 Rosé té un color rosat pàl·lid i predominen les aromes a fruits vermells i cítrics que combinen amb les notes de brioixeria.
 
Cuvée 1872.
Envelliment: 9 Mesos
Denominació d'origen: Cava
Varietats: Macabeu, Xarel.lo, Parellada
Grau alcohòlic: 11,5º
PVP: 7,49€

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona