Mon Iaio Sisco 2012, el nou 100% samsó del Celler Josep Vicenç

| 07/11/2014 a les 09:50h
Arxivat a: Vins
El nou vi s'estrena amb el premi al millor vi de criança del concurs de vins de la DO Terra Alta
 
El Celler Josep Vicens ha escollit la 27a Festa del Vi de Gandesa per a presentar un nou projecte en forma de vi. Es tracta de "Mon Iaio Sisco 2012", un producte elaborat amb 100% samsó elaborat en homenatge a l'avi Francisco Vicens, un dels pioners de l'elaboració dels vins a la família. 
 
Josep Vicens, actual responsable del celler, explica que "fa temps que volíem fer-li un petit homenatge al iaio, per tota la seua dedicació al món del vi, i hem pensat que no hi havia millor manera que posar-li el seu nom a un nou vi".

Aquest samsó pertany a unes finques de la família Vicens molt velles -"unes de les més antigues de la Terra Alta, deia el iaio Sisco", explica Josep-. I afegeix: "Fem una verema molt cuidada, amb selecció del raïm quan ha estat en el seu òptim punt de maduració". 

La fermentació es fa a temperatura controlada fins aconseguir els paràmetres i condicions òptimes pel seu envelliment i roman en bóta de roure durant 15 mesos per tal d’aconseguir el punt òptim d’equilibri entre la varietat i el seu envelliment. 

"El Iaio Sisco 2013" ha sortit amb una producció molt limitada i exclusiva de només 591 ampolles i es pot aconseguir per un preu de 24€.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Barcelona és la província que exporta més vins, seguida per Ciudad Real i La Rioja.
Imatge il·lustrativa
El cava oficial de “Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Comte de Godó”, i el tennista Tommy Robredo expressen el seu esforç i dedicació en una obra pintada a cops de raqueta.
Imatge il·lustrativa
Llopart, un dels cellers pioners en propostes enoturístiques, fusiona paleontologia en la seva nova iniciativa