Els vins de la DOQ Priorat al Raval de Barcelona aquest novembre

| 10/11/2014 a les 09:29h
Arxivat a: Actualitat
Tapes i vins de la DOQ Priorat del 14 al 16 i del 21 al 23 de novembre


Els vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat protagonitzen la Ruta del Vi del Raval a Barcelona durant els dos pròxims caps de setmana, una iniciativa promoguda per l’entitat Eix Comercial del Raval. Un total de 32 bars i restaurants del barri barceloní del Raval oferiran un itinerari gastronòmic que, a un preu de 3 euros, donarà l’oportunitat d’acompanyar una tapa amb una copa de vi de la DOQ Priorat.
 
La Ruta del Vi del Raval s’oferirà els dies 14, 15 i 16 de novembre i 21, 22 i 23 de novembre, i els establiments participants presentaran fins a 40 tapes diferents que es poden consultar al web www.eixraval.com o bé a www.doqpriorat.org.

L’elecció de la DOQ Priorat per protagonitzar aquest esdeveniment és degut, segons explica el secretari tècnic de l’Eix del Raval, Ignasi Sans, al fet que “la DOQ Priorat és una DO de gran qualitat i es troba a l’alçada de l’oferta gastronòmica que hom podrà tastar durant la Ruta del Vi, que també fa especial èmfasi en els productes de proximitat i de la terra, uns valors que compartim totes les entitats que hi participem”.
 
Les persones que decideixin recórrer el Raval els dos pròxims caps de setmana podran escollir entre una quinzena de vins Priorat, entre els quals blancs i negres originaris de les diferents viles que configuren la regió vitivinícola de la DOQ Priorat.
 
La Màgia del Priorat
D’altra banda, també aquest dissabte, 15 de novembre, a les 18:30 h, l’establiment barceloní Museu Gastronòmic (www.museugastronomic.com) ha programat dins el seu espai Taller l’activitat “La Màgia del Priorat”, un tast de tres vins de la DOQ Priorat que servirà per inaugurar el calendari de propostes d’aquest establiment inaugurat recentment. La sommelier responsable del Museu Gastronòmic, Carme Saló, ha explicat que “la màgia especial que té aquesta regió vinícola i que no tenen altres zones, juntament amb el meu enamorament per aquest territori i el seu vi, han fet que decidíssim escollir-la per iniciar les nostres activitats, amb l’objectiu de fer entendre el valor afegit que tenen els seus vins i fer que els participants s’animin a visitar-la”. L’activitat inclourà una introducció del territori de la DOQ Priorat juntament amb una presentació poètica i musical que situarà els assistents en el context d’aquesta zona vitivinícola. La bona acceptació que ha tingut aquesta proposta ha fet que s’hagi programat una segona sessió d’aquesta activitat el dia 17 de novembre, de 18:30 a 20:00 h.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre