Els Clàssics Penedès es presenten en societat

| 18/11/2014 a les 11:40h
Arxivat a: Actualitat
Neix el nou concepte de vi escumós de la DO Penedès. Ecològics, elaborats amb el mètode tradicional i amb un mínim de 15 mesos de criança son alguns dels requisits indispensalbes


La Fàbrica Moritz va ser l'escenari de la presentació dels clàssic Penedès, el nou concepte de vi escumós de qualitat de la Denominació d’Origen Penedès.
 
En pocs anys, el número de cellers que elaboren Clàssic Penedès ha augmentat considerablement. A dia d’avui, són ja 14 els cellers que formen part d’aquest projecte, el qual la DO Penedès està liderant amb l’objectiu de donar a conèixer un producte d'origen Penedès, amb raïms de les varietats clàssiques i de les vinyes de la D.O. Penedès, 100% ecològic i que tindrà sempre un mínim de 15 mesos de criança per afavorir l'autòlisi dels llevats. Els escumosos hauran de mostrar la data de degollat i l'anyada. Dels 170 cellers de la denominació, 14 formen part del projecte de moment.
Tot i que més del 80% dels Clàssic ja son ecològics, s'ha donat un marge de temps per l'adaptació de manera que tots els escumosos que provinguin de la verema del 2017 ja hauran de ser ecològics.

Albert Castellón, assessor de marketing de la DO Penedès (i director estratègic de la marca Moritz), va lloar la paraula Clàssic per denominar aquests escumosos (el consens entorn a la paraula Clàssics al consell regulador va ser absolut) i va especificar que "és el producte el que farà bó el nom", i mai al revés, posant d'exemple la marca "poma...o sigui apple".
 
11 cellers ens van presentar els seus Clàssics Penedès en un acte en el que la premsa i la distribució va poder tastar vins base (vins-base-Clàssics) fets amb macabeu, amb xarel·lo i amb parellada en un tast conduit pel president de la Do el Josep Maria Albet. Es van exposar les línies bàsiques de Clàssic Penedès tot relacionant-les amb el projecte de subzonificació de la DO Penedès.
 
A continuació, els assistents van poder tastar els escumosos en un showroom acompanyats per l’Honorable senyor Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
El Conseller Puig va reconèixer “l’aposta per la innovació, la qualitat i la identificació amb el territori que han inspirat aquest producte amb la voluntat de conquerir nous mercats”.
 
 
Els cellers participants a l’acte van ser:
Albet i Noya, ATRoca, Bodegas Torre del Veguer, Can Morral del Molí, Castell de Pujades, Clos Lentiscus, Colet, Loxarel, Mas Bertran, Mas Comtal i Masia Colomé.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella

COMENTARIS

CLÀSSIC ?
Anònim, 19/11/2014 a les 10:54
+0
-0

Quan dieu raïm de les varietats clàssiques a que us referiu ? Pel que jo se molts d' aquests escumosos estan elaborats amb varietats foranies i estranyes.
Siguem rigurosos si us plau.
varietats
Cupatges, 19/11/2014 a les 11:06
+0
-0
Acceptem el comentari i li donem la raó ja que alguns d'aquests escumosos estan fets amb altres varietats ("autòctones" o foranes). Des de la DO fan referència majoritàriament a varietats clàssiques i anomenen macabeus, xarel·los i parellades. El cert és que el tema és un pel confús i entenem que s'anirà aclarint properament.


Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca.
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca. | © David Bonet, 2022
El comitè d experts d ADG-FAD reconeix la sensibilitat i la integració del disseny com a part fonamental del projecte de Vila Viniteca
Imatge il·lustrativa
Barcelona és la província que exporta més vins, seguida per Ciudad Real i La Rioja.
Imatge il·lustrativa
El cava oficial de “Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Comte de Godó”, i el tennista Tommy Robredo expressen el seu esforç i dedicació en una obra pintada a cops de raqueta.