Calella acull el tast solidari “Vi per Vida” per donar suport a la recerca en metàstasi del càncer

| 21/11/2014 a les 10:59h
Arxivat a: Actualitat
L’associació del sommelier Xavi Ayala organitzarà el 29 de novembre, a Calella, el tast solidari “Vi per Vida”, per a 440 persones. 
Video realitzat per l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona per recaptar fons

Per 5 euros es tastaran vins de diferents DO i es podran degustar plats preparats per estudiants de restauració de l’institut Bisbe Sivilla de Calella. Els fons recollits es destinaran a l’IRB Barcelona, on es desenvolupen projectes avançats en l’estudi de les metàstasis, causants del 90% de les morts per càncer.
L’Ajuntament de Calella, l’Institut Català de la Vinya i el Vi i personalitats com Carme Ruscalleda, Quim Masferrer i Pilarín Bayés se sumen a la iniciativa.
 
Vi per Vida” és una associació sense ànim de lucre impulsada per Xavier Ayala i que va néixer l’abril d’aquest mateix any, amb l’objectiu de recaptar  diners per a la recerca en metàstasi i sensibilitzar els ciutadans en favor de la investigació.

El de Calella és el segon tast que s’organitza, després de l’èxit del primer que es va fer al maig a Mollerussa. “Apropem els vins catalans al públic d’una manera divertida, amb presentacions audiovisuals i música catalana moderna, alhora que contribuïm entre tots a una bona causa”, ha explicat Xavi Ayala.

Els fons recollits a les campanyes de “Vi per Vida” van destinats a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) que té un programa específic d’investigació en càncer i metàstasi. En aquest sentit, Roger Gomis de l’Institut de Recerca Biomèdica ha explicat que: “Iniciatives com les de Vi per Vida prenen una gran rellevància no només pel suport econòmic per a la investigació, sinó perquè, a més, contribueixen a  conscienciar a la societat que  cal invertir en investigació de la metàstasi, ja que és la gran causant dels casos de mortalitat."

Per la seva banda, l’alcaldessa, Montserrat Candini ha manifestat que: “la investigació forma part del nostre dia a dia i des dels municipis també hem d’ajudar a difondre i donar valor a aquests gestos que sumen: solidaritat + coneixement+ investigació i amb aquesta iniciativa“ Vi per Vida” es tanca aquest cercle de  la Terra per la Terra”. 
  
Per només cinc euros, els participants assaboriran vinsde les Denominacions d’Origen: Alella (2 vins), Costers del Segre, Pla del Bages, Empordà, fent un viatge per diferents demarcacions de Catalunya. L’acte estarà presentat per la periodista Elisabet Carnicè i el guiatge pels vins anirà a càrrec de Xavi Ayala. El servei i atenció al públic així com també l’elaboració d’algunes degustacions culinàries anirà a càrrec dels estudiants de restauració de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella.
Les entrades al tast es podran comprar en tres punts de Calella (Fruits secs Tulsà, Restaurant Sapore d’Italia i Institut Bisbe Sivilla) i a través de les pàgines web Ticketea i de l’associació Vi per Vida.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA