Ja fa temps que volíem parlar d'aquest vi, el Capricis de Vilarnau, un vi fet per Eva Plazas i Damià Deas (enòlegs de Caves Vilarnau). Un vi blanc que combina el savoir-faire de L'Eva i el Damià amb la solvència de les vinyes de xarel·lo del celler del Penedès.
Xarel·los de la Finca Can Petit, d'uns 25 anys (vinya plantada el 1991). El marc de plantació és molt dens, amb 4.200 ceps per hectàrea i amb una producció d'uns 7.000 kg/ha. Aquest binomi fa que cada cep hagi de treballar molt per produir poc raïm provocar una concentració molt alta, tret que defineix el vi.
Es tracta d'un vi fet només amb xarel·lo i fermentat en bótes noves de castanyer, fusta on també farà posteriorment la malolàctica.
Un vi diferent, interessant, original, ple de matisos i complexitat. Trobem aromes anisades (aquestes sí que són típiques de la varietat), però el castanyer li aporta tabacs de pipa, infusions de te, cítrics, vainilles, notes herbàcies... Té molta intensitat aromàtica, amb predomini de vainilles i de pastisseria però amb un fons herbaci i de tabacs. Notes cítriques.
Molt cremós en boca, tornen les notes cítriques amb un fons làctic, amb una bona acidesa.
Un vi elegant i delicat, per sorprendre... i barat! No us pujarà més de 12 o 13 euros.
Fitxa:
Capricis de Vilarnau 2013
DO Penedès
Vi Blanc amb criança: 2 mesos
Varietat: 100% xarel·lo
Preu: 12-13€
Fitxa:
Capricis de Vilarnau 2013
DO Penedès
Vi Blanc amb criança: 2 mesos
Varietat: 100% xarel·lo
Preu: 12-13€