Vins Tastats

Capricis de Vilarnau

Un xarel·lo diferent

Vilarnau segella el seu compromís amb la sostenibilitat amb una nova planta de biomassa

| 27/11/2014 a les 12:25h
Arxivat a: Vins, Vilarnau, Capricis
Ja fa temps que volíem parlar d'aquest vi, el Capricis de Vilarnau, un vi fet per Eva Plazas i Damià Deas (enòlegs de Caves Vilarnau). Un vi blanc que combina el savoir-faire de L'Eva i el Damià amb la solvència de les vinyes de xarel·lo del celler del Penedès.
 
Xarel·los de la Finca Can Petit, d'uns 25 anys (vinya plantada el 1991). El marc de plantació és molt dens, amb 4.200 ceps per hectàrea i amb una producció d'uns 7.000 kg/ha. Aquest binomi fa que cada cep hagi de treballar molt per produir poc raïm provocar una concentració molt alta, tret que defineix el vi.
 
Es tracta d'un vi fet només amb xarel·lo i fermentat en bótes noves de castanyer, fusta on també farà posteriorment la malolàctica.
 
Un vi diferent, interessant, original, ple de matisos i complexitat. Trobem aromes anisades (aquestes sí que són típiques de la varietat), però el castanyer li aporta tabacs de pipa, infusions de te, cítrics, vainilles, notes herbàcies... Té molta intensitat aromàtica, amb predomini de vainilles i de pastisseria però amb un fons herbaci i de tabacs. Notes cítriques.
Molt cremós en boca, tornen les notes cítriques amb un fons làctic, amb una bona acidesa.
Un vi elegant i delicat, per sorprendre... i barat! No us pujarà més de 12 o 13 euros.


Fitxa:
Capricis de Vilarnau 2013
DO Penedès
Vi Blanc amb criança: 2 mesos
Varietat: 100% xarel·lo
Preu: 12-13€
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Henkell Troken, a Weisbaden, Alemanya
Henkell Troken, a Weisbaden, Alemanya | Henkell Freixenet
Henkell Freixenet creix fins als 1.230 milions d'euros de facturació gràcies a la bona evolució de les marques Freixenet i Mionetto
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca.
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca. | © David Bonet, 2022
El comitè d experts d ADG-FAD reconeix la sensibilitat i la integració del disseny com a part fonamental del projecte de Vila Viniteca
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre