RESTAURANTS

Butifarring: Un, dos, tres

Per Marc Serrano Òssul

Les Grands Buffets, 70 copes d’oc

| 27/11/2014 a les 19:26h
Arxivat a: Gastronomia, Restaurants
AD'esquerra a dreta: Albert i Ferran Gómez, Sara Martínez, Enric Jiménez i Eric Camps

A un sospir de la plaça de Sant Jaume, un nou espai de menjar ràpid gurmet homenatja la botifarra. Pretensions, cap: elabora “Entrepans a la brasa fets amb amor” en un forn de carbó d’una tona on fins i tot es (des)fan els coulants . I fets, sobretot, amb cara i ulls: allò de la qualitat. (A la marca, les puntes de budell de l’embotit fresc més nostrat esdevenen cors.) Genuí, de qualitat i a bon preu, un butifarring és tant l’entrepà com el local, que vol ser el primer d’una colla. Rere la proposta, socis procedents dels assistents personals de compres immobiliaris SOMRIE, liderats per l’ideòleg Eric Camps i pel xef Albert Gómez. A dalt, un racó d’innovació i d’esdeveniments: l’espai gastronòmic.
 
“La gent repeteix”, fa Camps, que emprèn empès per les ganes de revisitar el plaer de cruspir-se els entrepans de botifarra que son pare li preparava de petit, i que no ha trobat enlloc “després de voltar món”. Cofoi, llueix l’aval d’una matèria primera de primera: els la serveix la cansaladeria Mitjans, d’Olèrdola. La hi acompanyen el pa de coca a mida de BonBlat, mitja dotzena de vins i caves —ep— Mont Marçal, Cervesa del Montseny i salses pròpies. Com a alternativa, frankfurt i pollastre, i un butifarring de temporada cada pocs mesos. De side dish , patata al caliu, mongeta o amanida. Perquè regidors i consellers esmorzin, flautes de vidre. Consell: tasteu-hi el de morcilla de truita de patata.
 
Preu: Menús: De 3,90 a 11,90 €.
Adreça: Call, 26. Barcelona (Gòtic).
Telèfon: 93 412 03 14.
Horari: Obert els dl., dt. i dc. d’11 a 22.30 h, i els dj, dv i ds d’11 a 23.30 h. Tancat els diumenges, però obert els festius.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves