Serà el primer tast de Vins de Vila que promou la DOQ i, a més a més, l’esdeveniment tindrà un caràcter solidari. Els fons que es recaptin amb la venta de les entrades -7 euros per persona- es destinaran a La Marató de TV3 per la recerca i a la investigació de les malalties cardiovasculars.
Al novembre, també el tast amb la DO Empordà va ser solidari i es van reunir 275 euros que se sumaran als que s’obtinguin el proper diumenge. El tast de Vins de Vila el dirigirà l’enòloga Sandra Rico i farà un recorregut per 5 municipis diferents del Priorat amb cellers i referències que demostren la versatilitat dels vins en pocs quilòmetres de distància. Els Vins de Vila són obtinguts de raïm procedent de parcel·les vitivinícoles de la DOQ i de dins d’una mateixa zona de producció o vila. En aquesta ocasió s’han seleccionat vins dels municipis de Porrera, la Vilella Alta, Torroja del Priorat, Bellmunt del Priorat i la Morera. El darrer vi del tast és un Vi de Finca Qualificada (actualment només hi ha 3 cellers catalans amb aquesta distinció).
L’exigència és superior i la normativa obliga a obtenir el raïm de vinyes d’una mateixa explotació agrícola amb un rendiment màxim un 15% inferior al que estableix la DOQ per a la resta de vins. El nom del vi està vinculat a la parcel·la de la qual s’obté i per descomptat són vins amb característiques qualitatives especials.
Al novembre, també el tast amb la DO Empordà va ser solidari i es van reunir 275 euros que se sumaran als que s’obtinguin el proper diumenge. El tast de Vins de Vila el dirigirà l’enòloga Sandra Rico i farà un recorregut per 5 municipis diferents del Priorat amb cellers i referències que demostren la versatilitat dels vins en pocs quilòmetres de distància. Els Vins de Vila són obtinguts de raïm procedent de parcel·les vitivinícoles de la DOQ i de dins d’una mateixa zona de producció o vila. En aquesta ocasió s’han seleccionat vins dels municipis de Porrera, la Vilella Alta, Torroja del Priorat, Bellmunt del Priorat i la Morera. El darrer vi del tast és un Vi de Finca Qualificada (actualment només hi ha 3 cellers catalans amb aquesta distinció).
L’exigència és superior i la normativa obliga a obtenir el raïm de vinyes d’una mateixa explotació agrícola amb un rendiment màxim un 15% inferior al que estableix la DOQ per a la resta de vins. El nom del vi està vinculat a la parcel·la de la qual s’obté i per descomptat són vins amb característiques qualitatives especials.
El repertori de tast serà el següent:
Porrera Vi de Vila. Vall Llach. Celler Vall Llach.
La Vilella Alta Vi de Vila. La Basseta. Bodegas Mas Alta.
Torroja del Priorat Vi de Vila. Ronçavall. Cal Batllet Celler Ripoll Sans
Vi de Vila. Gran Clos. Cellers Fuentes
La Morera de Montsant Vi de Vila. Black Slate. La Conreria d’Scala Dei.
Clos Mogador Vi de Finca Qualificada. Clos Mogador.
El tast començarà a les 19h al Saló Montsant de l’Sport, amb un aforament limitat per a 30 persones. Les reserves s’han de confirmar prèviament a través del correu [email protected].
Nou cicle de tastos el 2015
El proper mes de gener l’Hotel Hostal Sport tancarà el cicle 12 mesos 12 DO’s amb la DO Montsant. Cada mes i durant tot aquest any s’han realitzat tastos amb la col·laboració de les denominacions d’origen catalanes i dels diferents cellers que en formen part. Unes 300 persones han passat per l’Hotel, al Priorat, per conèixer la diversitat, qualitat i singularitat dels vins catalans al llarg de tot l’any.