La Terra Alta presenta candidatura per celebrar el Concurs Mundial de Garnatxes a Gandesa

| 06/12/2014 a les 11:49h
Arxivat a: Actualitat
Una delegació dels organitzadors del Concurs Grenaches du Monde es desplacen a la Terra Alta per conèixer de primera mà la voluntat de les institucions comarcals.

















Fins un total de 18 cellers van assistir a la presentació del Concurs i van poder degustar vins guardonats en edicions anteriors i vins dolços del Rosselló d’antigues anyades.
 
El passat dimecres, 3 de desembre, es van reunir a la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta una delegació dels responsables del Concurs Mundial de Garnatxes amb representants del Consell Regulador i del Consell Comarcal per valorar la possibilitat d’organitzar aquest certamen mundial a la comarca de la Terra Alta en futures edicions.
 
La trobada va servir per mostrar l’interès per part de les institucions comarcals en acollir aquest certamen mundial i posicionar la Terra Alta com a capital mundial de les Garnatxes. Durant la jornada es van visitar possibles emplaçaments per realitzar els tastos a càrrec d’una vuitantena de tastadors professionals vinguts de tot el món i també per celebrar actes alternatius entorn la varietat mediterrània per excel·lència.
 
Per la tarda i després d’un dinar maridat amb els Garnatxes blanques, negres i peludes de la zona de producció més meridional de Catalunya, es va fer la presentació del Concurs a càrrec dels responsables i en la qual van assistir 18 cellers que van voler conèixer de primera mà les característiques i funcionament d’aquest certamen mundial. Fotografia esquerra: benvinguda a la delegació dels responsables del Concurs de Garnatxes del Món a càrrec de Carlos Luz, president del CCTA i alcalde de Gandesa i de Jaume Descarrega, president del CRDO Terra Alta. Fotografia dreta: presentació del Concurs als cellers assistents a càrrec de Frédéric Galtier.
 
Com no podia ser d’una altra manera, la jornada va finalitzar amb un tast de vins guanyadors d’edicions anteriors i de vins dolços del Rosselló d’antigues anyades. Amb aquesta trobada, la comarca de la Terra Alta espera la decisió dels responsables del Concurs amb il·lusió, tot esperant que la celebració del certamen internacional Garnatxes del Món es faci a Gandesa el més aviat possible. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves