Milmanda 2012, or al certamen Chardonnay du Monde

| 16/12/2014 a les 15:09h
Arxivat a: Vi destacat
La nova anyada del vi blanc icona dels cellers Torres guany l'or entre 800 vins de 40 països
Milmanda 2012, la nova anyada del vi blanc icona 100% chardonnay de Torres, surt al mercat avalat per dues medalles d’or en concursos internacionals, Chardonnay du Monde i Global Master de The Drinks Business, a més d’una excel·lent puntuació -95 punts- a la guia de vins Proensa. És la primera vegada que Milmanda aconsegueix l’or en el prestigiós certamen francès Chardonnay du Monde, que en la seva 21 edició va premiar únicament dos vins espanyols amb la màxima distinció, d’entre 800 vins de 40 països diferents.
 
Considerat per la família Torres com la seva petita joia de la Conca de Barberà, Milmanda continua sent, gairebé 30 anys després de la primera anyada de 1985, un vi de gran complexitat i elegància, a l’estil dels grans vins blancs de Borgonya, fermentat i envellit a bóta, i que gaudeix d’un merescut estatus entre els millors chardonnays del món.
 
El castell de Milmanda del segle IX, que dóna nom a la finca i al vi que hi neix, s’erigeix en un enclavament privilegiat als peus de la Serra de Prades, entre els municipis de L’Espluga de Francolí i Vimbodí. Va pertànyer als monjos de l’Ordre del Cister, que l’utilitzaven com a granja fortificada, abans que passés a formar part de les possessions del Monestir de Poblet el 1174 i s’iniciés el cultiu de la vinya. La família Torres es va fer càrrec del terreny i del castell el 1979, el va rehabilitar conservant la seva essència històrica i va plantar 15 hectàrees de la varietat chardonnay, gran desconeguda en aquella època.
 
I és en els sòls argilosos i profunds de la finca, que permeten una elevada retenció d’aigua, i en el clima meridional, amb les temperatures més fresques de la comarca i fortes oscil·lacions tèrmiques, on la chardonnay troba les condicions òptimes per al deu desenvolupament i pot expressar-se amb total plenitud. A la perllongada maduració, se sumen una rigorosa selecció dels raïms i un envelliment especial en fusta per crear un dels vins més premiats de l’Estat espanyol.
 
L’anyada 2012, intensa i equilibrada
El 2012 va ser un any de temperatures i precipitacions normals, encara que l’hivern va ser especialment sec, com també ho va ser el cicle vegetatiu. Això va afavorir una producció més reduïda i de més qualitat a la finca de Milmanda. 
 
El resultat és un vi intens però equilibrat, de color groc daurat, desprèn un intens aroma, amb notes fruitals de cítrics i compota de préssec, i fons de vainilla. En boca dominen les sensacions fruitals, especiades i de fruits secs torrats i aporta un paladar gras i persistent i una bona acidesa. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA