Es tracta d’un cupatge d’un 80% de xarel·lo i un 20% de malvasia de Sitges, procedents de les vinyes del “Serral” i de la “Sort” respectivament, conreades de manera ecològica cercant maximitzar l’equilibri amb l’entorn.
El “Blanc Tradició 2013”, s’ha elaborat a partir d’una doble selecció de raïm, a la vinya i en taula de selecció al celler, un premsat suau del raïm sencer, seguit de la fermentació a temperatura controlada, i una criança sobre les seves pròpies lies en dipòsit d’acer inoxidable per un període de 8 mesos. Embotellat el juny del 2014, ha madurat durant 6 mesos en ampolla fins a la seva presentació aquest mes de desembre.
Amb una producció limitada a 6.650 ampolles, aquest “Blanc Tradició 2013” de Can Feixes reivindica la complexitat i el caràcter varietal que es pot assolir després d’un període de criança total de més d’un any, i el gran potencial que tenen els vins del Penedès per consumir-se i expressar el millor de si mateixos més enllà dels vins d’anyada, pronosticant fins i tot la millora que pot experimentar en els propers 2 o 3 anys.