Blanc Tradició 2013 de Can Feixes, amb xarel·lo i malvasia de Sitges

| 30/12/2014 a les 11:59h
Arxivat a: Vins
Després de 4 anys de fer diferents vinificacions, Can Feixes ha presentat aquest desembre el seu nou vi, que sota el nom de “Blanc Tradició”
Es tracta d’un cupatge d’un 80% de xarel·lo i un 20% de malvasia de Sitges, procedents de les vinyes del “Serral” i de la “Sort” respectivament, conreades de manera ecològica cercant maximitzar l’equilibri amb l’entorn.
 
El “Blanc Tradició 2013”, s’ha elaborat a partir d’una doble selecció de raïm, a la vinya i en taula de selecció al celler, un premsat suau del raïm sencer, seguit de la fermentació a temperatura controlada, i una criança sobre les seves pròpies lies en dipòsit d’acer inoxidable per un període de 8 mesos. Embotellat el juny del 2014, ha madurat durant 6 mesos en ampolla fins a la seva presentació aquest mes de desembre.
 
Amb una producció limitada a 6.650 ampolles, aquest “Blanc Tradició 2013” de Can Feixes reivindica la complexitat i el caràcter varietal que es pot assolir després d’un període de criança total de més d’un any, i el gran potencial que tenen els vins del Penedès per consumir-se i expressar el millor de si mateixos més enllà dels vins d’anyada, pronosticant fins i tot la millora que pot experimentar en els propers 2 o 3 anys.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves