L’alè d’Èol, el nou vi DO Alella de Papers de vi

| 13/01/2015 a les 11:16h
Arxivat a: Vins
Per tercer any consecutiu, Papers de vi, revista de la Denominació d’Origen Alella, acaba de treure al mercat un vi edició limitada. 
Porta per nom L’alè d’Èol i ha estat elaborat en exclusiva per a Papers de vi pel celler Quim Batlle amb un 80% de picapoll i un 20% de pansa blanca de l’anyada 2013, un cupatge inèdit fins al moment a la DO Alella.
Un vi fresc i elegant alhora que estructurat i complex, amb el toc personal de Quim Batlle, tot i que és força diferent dels vins del catàleg d’aquest celler (que ara mateix té a la venda referències de les anyades 2009 i 2010).
Se n’han fet només 300 ampolles numerades i, com ha passat amb els altres vins de Papers de vi, és un producte que no tindrà continuïtat, que no es tornarà a elaborar. 
El nom i la imatge de L’alè d’Èol estan inspirats en el foranell, el vent que bufa de mar a muntanya a Tiana, on es troba el celler que l’ha elaborat. Un vent que proporciona a les vinyes un magnífic estat sanitari alhora que aporta al raïm una subtil salinitat que, més tard, es troba als vins que en surten. L’etiqueta, il·lustrada per David Roman, mostra el déu del vent, Èol, bufant sobre un cep.
L’alè d’Èol està disponible a la majoria de vinateries i alguns restaurants del territori DO Alella. El preu de venda a les botigues és de 9,95 euros. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves